Het is de Week van het Sportplezier. Dat betekent leuke dingen doen met elkaar in en om het veld. Bij korfbalvereniging KVS blijft het echter niet bij deze ene week. Het hele jaar door gaat KVS voor sportplezier en organiseert een heleboel leuke activiteiten. Niet alleen voor de jeugd maar ook voor ouders, opa’s en oma’s.

De leukste week van het jaar

Het jaarlijks hoogtepunt is het KVS-kamp. Bij de start van de zomervakantie gaan bussen vol met KVS-jeugd van 6 tot 16 jaar een week lang op pad. De organisatie is in handen van leden en ouders en is altijd een groot feest.

Andere activiteiten

Naast het kamp zijn er spelletjesavonden, spooktochten, teamuitjes en bingo- en disco-avonden voor de jeugd. Voor de wat ouderen is er ook genoeg te doen. Denk aan de 16+-feesten, dartavonden en het Cok Roos Kerstklaverjastoernooi. Ieder jaar is er de familiedag, waarbij ouders van spelende kinderen en oud-spelers tegen elkaar korfballen. De jaarlijkse BBQ is een groot familiefeest en sinds deze zomer is er iedere laatste vrijdag van de maand de 50+-soos waar vrijwilligers de heerlijkste gerechten op tafel zetten.

Plezier tijdens de training

Op trainingsavonden worden geregeld vrienden en vriendinnen uitgenodigd om mee te doen. Er zijn ouder-kind-trainingen en teamuitjes. “Bij KVS vinden we dat het allemaal draait om plezier beleven aan korfbal. Dát is de basis om een paar keer per week met onze sport bezig te zijn. Dit zie je ook terug bij de vele activiteiten die we door het jaar heen organiseren.” zegt voorzitter Peter van der Zwan. Een meisje uit de E-jeugd omschrijft het zo: “De trainers zeiden dat we spelletjes gingen doen en dat deden we ook. Maar ik heb ook wat geleerd.” Dat is precies wat korfballen bij KVS betekent. “Want weet je waarom de meeste kinderen sporten? Niet omdat ze willen winnen of altijd maar de beste willen zijn. Kinderen sporten omdat ze plezier willen maken; ze willen met hun vrienden en vriendinnen spelen en de sport leren.”

Korfballen bij KVS?

Lijkt het je leuk om te komen korfballen bij KVS? Neem dan gerust contact op. Wij kunnen je dan meer vertellen over KVS en kennis laten maken met onze fantastische sport en onze mooie vereniging, bijvoorbeeld door eens vrijblijvend mee te trainen. Stuur een mail aan Sander Peters via sander@peters.pt. Of kijk op www.kvskorfbal.nl.

Week van het Sportplezier

Van 2 tot en met 10 maart 2019 staat sportplezier van kinderen centraal in de Week van het Sportplezier. Sport is leuk! Sport brengt je samen en zorgt dat je gezond blijft. Sportbonden en NOC*NSF werken, in opdracht van het ministerie van VWS aan het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Hoe? Door bestuurders, trainers, coaches, scheidsrechters te helpen en te ondersteunen sportplezier op de club te stimuleren. Zo houden we sporten leuk!

Over korfbalvereniging KVS

Lekker sporten, spelen met je vrienden en vriendinnen en een hoop gezelligheid; dat is korfballen bij KVS/Maritiem.

Korfbal speel je met jongens en meisjes en heeft ieder seizoen een buiten- en binnencompetitie (vanaf 6 jaar). Naast korfballen, wat best een pittige en stoere sport is, worden er bij KVS het hele jaar door activiteiten georganiseerd, voor jong en oud.