Aan de ouders van jeugdleden van KVS/Maritiem,

Aan het begin van het nieuwe seizoen willen wij jullie graag over een aantal zaken informeren en enkele verwachtingen uitspreken.

Onze visie op het spel

Onze visie op het spel is dat het begint met dat iedereen er plezier aan beleeft. Dat is de basis om een paar keer per week met onze sport bezig te zijn.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen aan het eind van het seizoen kan zeggen:

• Het was een leuk seizoen!
  • Ik heb met veel plezier gespeeld!
  • Ik heb geleerd dat we samen beter zijn dan alleen!
  • Ik heb veel geleerd en ben nog beter geworden!

Afspraken

Daar maken we afspraken over:

1. Iedereen wordt verwacht op de training. Als het echt niet lukt, dan graag minimaal 1 dag van tevoren afmelden via WhatsApp naar de trainer. Trainingen gaan (zonder tegenbericht van de trainers) altijd door, ook bij wat minder weer.
  2. Korfbal is een teamsport, waar de competitiewedstrijden op zaterdag bij horen. Afzeggen daarvoor is dus niet de bedoeling, tenzij het echt niet anders kan. Als uw kind echt niet kan spelen, moet u altijd afbellen bij het wedstrijdsecretariaat, zodat zij invallers kunnen regelen. Weet u vooraf dat uw kind een zaterdag niet kan spelen, bel dan zo vroeg mogelijk af, maar in ieder geval vóór donderdagavond 20.00 uur. Alleen in geval van ziekte kan dat ook later.
  3. Het wedstrijdprogramma is te vinden op de website kvskorfbal.nl. Kijk ook regelmatig op de site voor het laatste nieuws.
  4. We verzamelen een half uur voor aanvang van de wedstrijd, verkleed en wel. Voor uitwedstrijden, zie de verzameltijden op de KVS-site (op de teampagina’s onder Teams).
  5. Veel ouders en trainers maken per team een groepsapp aan, waarin alle actuele ontwikkelingen met elkaar worden uitgewisseld.
  6. Graag vragen we jullie medewerking mocht je kind opgesteld staan voor een extra wedstrijd of een reservebeurt bij een ander team.
  7. Wij willen voor ieder team een teambegeleider. Deze kan helpen met het digitale wedstrijdformulier, veters strikken, iets lekkers voor in de rust, een verslagje van de wedstrijd, bedenk het maar. Teambegeleiders kunnen zich aanmelden bij de trainer.
  8. Wij vinden het belangrijk dat we 1 team worden. Help je kind hierin, stimuleer ze om samen te werken.
  9. Wij zouden het leuk vinden om af en toe iets met het team te doen, buiten korfbal. Daar hebben we jullie bij nodig. Ideeën zijn van harte welkom.
  10. Jullie aanmoedigingen zijn essentieel. Houd het positief en verwar het niet met aanwijzingen.
  11. De scheidsrechter is de baas. Wij vinden het belangrijk dat deze gerespecteerd wordt. Wij accepteren niet dat kinderen op- of aanmerkingen maken tegen de scheidsrechter en vertrouwen erop dat jullie het goede voorbeeld geven.
  12. Voor onze gedragsregels verwijzen wij naar de KVS-site (nl/gedragsregels-privacy/).

Onze visie op de vereniging

1. Onze visie op de vereniging is dat betrokkenheid van ouders essentieel is. Zonder medewerking en hulp van ouders zijn wij kansloos. Daarom vragen wij jullie aandacht voor: rijroosters, kantinediensten en hulp bij diverse commissies. De rijroosters staan op de site (nl/rijdienst/). Voor kantinediensten kun je je op de website van KVS eenmalig registreren en ontvang je een pincode (kvskorfbal.nl/bardiensten). Met deze code kun je inloggen en inschrijven voor een kantinedienst. Van iedere ouder van de jeugdteams wordt verwacht dat hij/zij zich minstens één keer per seizoen opgeeft voor een bardienst. Behalve de wedstrijden van jullie kind staan op de KVS-site ook andere zaken die van belang kunnen zijn. Denk aan activiteiten (spelletjesavonden, disco’s, sinterklaasfeest, enz.) en ontwikkelingen binnen de vereniging. Lees ook eens het KVS ABC op http://kvskorfbal.nl/vereniging/lid-worden-en-abc-kvs/.

KVS draait bijna volledig op vrijwilligers, en vrijwilligers zijn altijd nodig om er bijvoorbeeld voor te zorgen dat er genoeg mooie activiteiten worden georganiseerd! Wil je deelnemen aan een commissie, ergens anders je steentje bijdragen of heb je vragen, neem dan contact op met een van de bestuursleden (http://kvskorfbal.nl/contact/).

Tot slot

Wij zijn van plan om er een heel mooi seizoen van te maken. Het is onze overtuiging dat we dat samen moeten doen, de kinderen als team, de trainers en jullie als ouders. Als je merkt dat er iets niet lekker gaat met je kind met betrekking tot de training of wedstrijd, bespreek dat dan met de trainer of met een van de coördinatoren (http://kvskorfbal.nl/contact/).

Jeugdcommissie en bestuur KVS/Maritiem