Dit zaalseizoen zal ik wederom de jurytafel onder mijn hoede nemen. KVS/Maritiem komt met 4 jurytafelteams uit in de zaalcompetitie (1, 2, 3 en A1). Aangezien de teams veelal op dezelfde dag spelen, betekent dit een flinke belasting voor de jurytafel. Zo zijn er al 12 taken te verdelen wanneer alle teams thuisspelen, en in totaal 84 verschillende taken over het hele zaalseizoen.

Juryvoorzitters, tijdwaarnemers en schotklokbedieners

Ik zoek KVS’ers die het leuk vinden achter de jurytafel plaats te nemen. Het gaat om juryvoorzitters, tijdwaarnemers en schotklokbedieners.

De juryvoorzitter is verantwoordelijk voor het functioneren van de gehele jurytafel. Een scheidsrechtersdiploma is geen vereiste, maar kennis van de belangrijkste spelregels is wel een pre. De tijdwaarnemer houdt nauwlettend de zuivere speeltijd in de gaten en werkt de score en tijd bij. De schotklokbediener bedient – heel verrassend – de schotklok en de truc is om precies bij te houden wanneer de 25 seconden ingaan en wanneer de schotklok gestopt moet worden.

Voordelen jurytafel

Voor deze functies moeten toch enthousiastelingen te vinden zijn?! De voordelen zijn legio: je zit niet alleen op de eerste rang tijdens topwedstrijden, maar je maakt ook deel uit van een enthousiaste en gezellige jurytafelgroep (en ik doe ook weer mee!). Daarnaast worden eens per jaar de regels voor de jurytafel opgefrist tijdens een vermakelijke jurytafelavond. En de jurytafel geldt uiteraard als een vrijwilligerstaak.

Het idee is om iedereen zo’n zes keer gedurende het zaalseizoen in actie te laten komen. Uiteraard zal er voor nieuwkomers de mogelijkheid zijn om te oefenen, bijvoorbeeld tijdens trainingen of bij een van de wedstrijden tijdens de Haagse Korfbaldagen.

Help mee!

Wie biedt zich aan en wil mij helpen?

Voor meer informatie kun je mij altijd even aanschieten of een mailtje/appje sturen.

Peter van der Zwan (petervdzwan@gmail.com; 06-42813861)