2018 Teamfoto KVS B2

Zaterdag 2 februari stond de wedstrijd KVS B2 tegen Die Haghe B2 op het programma. Van tevoren was er weinig geloof in een goede afloop. Waarom? Ten eerste staat Die Haghe B2 op de derde plaats en KVS op de laatste. Verder spelen de kanaries met 6 jongens en 2 meisjes, wat het natuurlijk lastig maakt. De heenwedstrijd werd met 5-12 verloren. En bovendien misten we Bjorn en Thijs. Bjorn staat met een pinkblessure een paar weken aan de kant. Beterschap Bjorn!

Gelukkig was supersub Koen er om in te vallen en hadden we ook een sterke bank met Bo en Dominique.

Goed begin

De wedstrijd begon tegen alle verwachtingen goed met een 1-0 voorsprong (stippie Koen). Niet snel daarna volgt echter de gelijkmaker en slaat Die Haghe vervolgens een gat van 2 doelpunten (1-3). Janou scoort gelukkig de aansluittreffer met een mooie doorloop (2-3). Maar daarna komt Die Haghe steeds weer voor met 2 punten. Dan vindt er op aanraden van Janou een tactische omzetting plaats bij KVS, Niek en Koen wisselen van plek zodat beide vakken evenveel scorend vermogen hebben. Gelukkig kan KVS daarna steeds in het spoor blijven van Die Haghe door doelpunten van Cees en Koen (5-6).

Spannende 2e helft

Dan slaat Die Haghe in de tweede helft toch een gaatje van 3 punten (5-8). Maar Puck is inmiddels echt wakker en schiet ze met een lekker schot de 6-8 binnen. Vervolgens is het “Koen-time”; op aangeven van Cees scoort hij een fraaie doorloopbal uit de ruimte en maakt daarna ook de vrije bal slim af (8-8). En dan benut ook Niek een strafworp en staat KVS voor de 2e keer in de wedstrijd op voorsprong (9-8). De pret is helaas van korte duur, Die Haghe scoort 2 keer (9-10). Wat een spannende wedstrijd!!! Het geloof is er echter nu wel bij KVS en door sterk aanvalsspel komen we weer gelijk (10-10). En dan in de laatste minuut gebeurt HET. Een fantastische combinatie tussen Janou en Puck. Janou kan op aangeven van Daniël een doorloop nemen, maar wordt overgenomen. Puck trekt weg en scoort de winnende (11-10). Wauw! Juliette, Elin, Cees, Niek Janou, Puck, Daniël, Koen, Bo en Dominique goed gedaan.

Arjan Verburg maakte zoals altijd weer mooie beelden. Kijk maar!
KVS B2 – Die Haghe B2 hele wedstrijd

De doelpunten

De doelpunten op een rijtje: