KVS is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om koploper Sporting Trigon te verslaan. In een spannend duel die bij rust nog een gelijke stand kende, wonnen de Leidenaren uiteindelijk met 16-18. Door dit resultaat is KVS teruggevallen naar een middenmoot positie en kunnen de titelaspiraties de ijskast in.

Spannende 1e helft

Het begon allemaal zo mooi op een drukbezocht en zonnig Cas-van-Dijk Park nadat Pieter Redelijkheid amper 30 tellen nodig had om z’n eerste afstandsschot erin te schieten. Goed voor het zelfvertrouwen en hoopvol ook omdat Pieter de afgelopen wedstrijden nogal wat pech had met z’n afronding. Zo zette hij KVS ook weer op een 4-2 voorsprong nadat Trigon de score inmiddels ook had geopend. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd met een optisch overwicht voor KVS, die vrijwel de gehele 1e helft aan de goede kant van de score zat. Doordat er nauwelijks wind stond op het Cas-van-Dijk Park liep de score al snel op via 6-6, 8-8, 10-8 en maakte Anne van Arkel 6 minuten voor rust de 11-9 voor KVS. Inmiddels had Trigon wat tactische wijzigingen doorgevoerd, zo werd er veelvuldig gewisseld door de verdedigers om de puntspelers van KVS te beteugelen. Ook paste de Leidse ploeg een iets meer ‘achterverdedigende’ tactiek toe die positief uitpakte. KVS wist, ondanks de 4 treffers van Pieter in de 1e helft, niet meer tot score te komen in die laatste 6 minuten. Trigon deed dit echter nog wel (2x) en zo zochten beide teams met een 11-11 ruststand de kleedkamers op.

Beduidend mindere 2e helft van KVS

Die laatste 6 minuten van de 1e helft bleken helaas een voorbode voor de 2e helft. Na 4 minuten in de 2e helft pakte Trigon een 11-12 voorsprong en kon KVS in de achtervolging. Maar in tegenstelling tot de 1e helft, waarin de balletjes wel lekker vielen, ging het in de 2e helft een stuk minder. Sowieso was het niveau een stuk minder dan in de 1e helft ook mede door een zeer warrig fluitende scheidsrechter. Het was met name Korfballeague legende Gerald van Dijk, nieuw dit seizoen bij Trigon, die zijn routine in de strijd gooide. De oude vos heeft z’n streken nog zeker niet verloren, het constant inpraten op de scheidsrechter tijdens de wedstrijd zorgde dat Trigon wel erg vlotjes de strafworpen meekreeg. Maar de makkelijk gegeven strafworpen werden overigens ook weer net zo makkelijk gemist. Trigon miste maar liefst 4 strafworpen in totaal, kennelijk bestaat er dus iets van gerechtigdheid. Met nog 4 minuten op de klok maakte Twan Boogaard met zijn 4e doelpunt de 15-16 en leek het duel af te stevenen op een spannend slot. Maar Trigon maakte direct in de tegenaanval de 15-17 en een minuut later ook de 15-18 waardoor de wedstrijd definitief gespeeld was. De 16-18 door Lynn van de Ende vlak voor het einde was er nog een voor de statistieken want dit was uiteindelijk ook de einduitslag.

Middenmoot

KVS staat nu met 4 uit 4 in de middenmoot evenveel als Roda en slechts 3 punten meer dan nummer laatst Sparta (N). Naar boven kijken met 4 punten achterstand op ongeslagen koploper Sporting Trigon is zeker niet aan de orde op dit moment. Sterker, met een Gerald van Dijk en een altijd makkelijk scorende Ferry Janssen gaan ze die koppositie ook niet meer zo makkelijk weggeven.  KVS speelt dit veldseizoen nog 4 wedstrijden voordat de zaalcompetitie begint. Het is nu zaak om te herpakken en er gewoon weer vol voor te gaan zodat er ieder geval met een positief gevoel aan de zaalcompetitie begonnen wordt. In de zaal speelt KVS 1 tenslotte een klasse hoger (Overgangsklasse) en daar is het niveau van de tegenstanders minstens gelijk aan die van Sporting Trigon, zo niet hoger.

Doelpuntenmakers: Pieter 5x, Twan 4x, Anne 2x, Lynn 2x, Daan 1x, Jill 1x, Larissa 1x.