Na een relatief lange winterstop (op voorspraak van de verenigingen) was het meteen ‘Super Saturday’ in Overgangsklasse D. Ga maar na, de top 4 (allen op 6 punten) speelden tegen elkaar en ook de onderste 4 (helaas alle regio verenigingen) troffen elkaar. Voor KVS betekende dit een ‘uitwedstrijd’ tegen het Haagse Achilles die haar thuisbasis heeft in de nieuwe Topsport Campus Zuiderpark, waar op het zelfde moment ook Die Haghe 1 een thuiswedstrijd speelde. Die Haghe zit, net als Eibernest, in een andere poule en het blijft toch ontzettend jammer dat de programma-indeler niet 1 grote ‘Haagse’ poule heeft gemaakt. De wedstrijd tussen Achilles en KVS begon overigens met een uur vertraging vanwege een ernstige blessure in de wedstrijd voorafgaand aan het duel.

Achterstand bij rust

Wie had de feestdagen het beste ‘verteerd’ was misschien wel de vraag. Achilles opende fel en na amper 12 seconden was het uitgerekend Sven van Baggum, die enkele jaren geleden nog voor KVS uit kwam, die de Achillianen op 1-0 zette. In dezelfde minuut maakte Pieter Redelijkheid ook meteen weer de gelijkmaker voor KVS en was de toon gezet. Met name Redelijkheid was in de beginfase een bepalende speler, bij een tussenstand van 4-5 had hij al 3 treffers geproduceerd in een wedstrijd die met name door Achilles ‘hard’ werd gemaakt. Het leverde naast enkele blessurehandelingen aan KVS zijde ook een gele kaart op voor Achilliaan Arien van de Berg die het in de beginfase regelmatig aan de stok had met Toine Boogaard. Tot vlak voor rust leken beide ploegen met een gelijke stand de rust in te gaan, maar 2 onnodig weggegeven vrije ballen in de laatste minuut werden door Achilles Captain Laura Rozendaal omgezet in treffers waardoor KVS tot dan toe tegen de grootste achterstand van de 1e helft aankeek (11-9).

Spanning en strijd in de 2e helft

Ondanks een 12-10 achterstand begin 2e helft, zette KVS een tandje bij en dankzij 2 treffers van Youri Nadorp stonde beide ploegen weer gelijk (12-12). Met name de duels tussen de boomlange Sven van Baggum en de snelle Youri Nadorp waren mooi om te zien. Beide ploegen deden sowieso weinig voor elkaar onder, alhoewel KVS wel steeds de gelijkmaker moest zien te maken. Franca Witjas (totaal 3x) maakte de 15-15, Youri Nadorp met zijn 4e was goed voor de 16-16, Toine Boogaard met zijn vierde (via een strafworp) maakte de 17-17 en de inmiddels ingevallen Lynn van der Ende zorgde voor de 18-18. De laatste 10 minuten werden een ware slijtageslag waarbij KVS misschien wel het meest last van leek te hebben. Pieter Redelijkheid viel geblesseerd uit en het spel lag veelvuldig stil om krampverschijnselen bij diverse KVS’ers te verhelpen. Het technische duo Zorn/van Dijk moest daardoor, al dan niet noodgedwongen, enkele wissels inbrengen (o.a Jarmo Jongman en Bryan van Deursen). In de chaotische laatste minuten ontging ook het arbitrale duo veel, veelvuldig lopen door Achillianen werd volledig gemist en ook de communicatie onderling liet te wensen over. Daar waar de assistent enkele malen voor KVS ‘vlagde’ (het gebeurde vaak pal voor z’n neus) werd hij regelmatig ‘overruled’ door de veel verder staande scheidsrechter. Inmiddels had Jill Buytelaar met haar eerste doelpunt KVS op een voorsprong gezet (18-19) en ontplofte de KVS bank toen Bryan van Deursen de 18-20 scoorde, maar de scheidsrechter keurde de treffer af voor verdedigen. Nog heftig protesterend verdween de bal in de tegenaanval echter meteen op de stip, die overigens werd gemist door Sven van Baggum. De gelijkmaker viel echter niet veel later en mede omdat KVS aanvallend een aantal keer de verkeerde keuzes maakte kwam het vlak voor tijd ook nog op een 20-19 achterstand. In een zinderende laatste minuut maakte Youri Nadorp met zijn 5e treffer de 20-20 en kreeg Achilles in de allerlaatste seconde nog een kans op de winst maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel.

Juiste uitslag

KVS Coach Jesper Zorn was na afloop meer bezorgd over de fysieke toestand van zijn ploeg dan over de uitslag: “De 20-20 is denk ik een juiste uitslag van een enerverende wedstrijd inclusief de aanloop, maar ik maak mij met name zorgen over de aard van de blessures van een aantal spelers die ik volgende week weer hard nodig heb”. Kortom, overuren deze week voor KVS fysiotherapeut Theo Rouffaer die ook assisteerde bij het incident voorafgaand aan Achilles – KVS.

Fiks en VEO de grote winnaars

Fiks pakte in het hol van de leeuw de overwinning bij Swift, in Middelburg werd het 21-24 voor de ploeg van vertrekkend coach Rick Nell in een wedstrijd die onder leiding stond van Scheveninger Jelle den Dekker. Doordat de Dordtse derby tussen Sporting Delta en Oranje Wit in een gelijkspel eindigde (21-21) is Fiks de grote winnaar van de Top 4. VEO mag zich de grote winnaar van de laatste 4 noemen, het won zelf van concurrent Futura (15-21) en zag dus Achilles en KVS gelijkspelen.

Doelpunten: Youri Nadorp 5, Toine Boogaard 4, Pieter Redelijkheid 3, Franca Witjas 3, Daan Ruha 2, Jill Buytelaar 1, Anne van Arkel 1, Lynn van der Ende 1

Aanstaande zaterdag speelt KVS/Maritiem om 19:15u tegen Sporting Delta in Sporthal De Blinkerd. Tijdens de wedstrijd organiseren we dan ook het jaarlijkse ‘Bubbels & Bitterballen’ event voor de Vrienden van KVS en Sponsoren. Wilt U ook Vriend of Sponsor worden, check dan de KVS website www.kvskorfbal.nl voor meer info.