KVS is zaterdagavond tegen een forse nederlaag aangelopen, na een 11-11 ruststand werd KVS in de 2e helft volledig overlopen door titelkandidaat Swift en verloor het uiteindelijk met duidelijke cijfers: 27-16. Werd vooraf heel stiekem misschien wel naar de bovenkant van de ranglijst gekeken, na de ruime nederlaag is de realiteit dat KVS weer naar beneden moet kijken.

Gelijkopgaande 1e helft

De voortekenen waren nog wel zo gunstig voor KVS na de fraaie overwinning op Sporting Delta. Er werd scherp getraind en Swift was goed geanalyseerd waar het gevaar met name komt van Gijs en Joren Gillissen bij de heren en bij de dames o.a. via de zusjes Zuidweg. KVS opende wel sterk, na amper 30 tellen had Franca Witjas de eerste doorloopbal er al in liggen. De 0-1 bleef echter opvallend lang op het bord staan waarbij aan beide kanten de nodige kansen niet werden benut. De 0-2 viel in de 7e minuut via een benutte strafworp van Bryan van Deursen. Gaande de 1e helft kreeg Swift wel meer vat op het spel en liep het uit naar een 8-4 voorsprong. KVS toonde echter veerkracht en dankzij Bryan van Deursen (2x) en Youri Nadorp (2x) kwam KVS verrassend weer op gelijke hoogte (8-8). Vlak voor rust wist KVS zelfs een 10-11 voorsprong te pakken, die echter in de tegenaanval door een treffer van Aisja Zuidweg ook weer ongedaan werd gemaakt. Bij rust een gelijke stand dus die misschien zomaar ook in het voordeel van KVS had kunnen zijn ware het niet dat het arbitrale duo Keizer/van Beek wel heel veel affloot wat niet echt in het voordeel was van KVS.

KVS overlopen in de 2e helft

Na rust leek de wedstrijd verder te gaan als waar het in de 1e helft was geëindigd, KVS nam direct een kleine voorsprong 11-12 die weer teniet werd gedaan door Swift waarna Swift ook meteen weer uitliep naar een voorsprong. Tot aan 16-14 leek KVS nog wel aardig in de wedstrijd te zitten maar verlamde opeens compleet. Er werden verkeerde keuzes gemaakt, schotkansen genomen op momenten dat het niet goed stond, rebounds werden verloren, te weinig verdedigende druk en plaatsfouten werden meteen keihard afgestraft. Het gevolg van het onherkenbare spel van KVS was desastreus, Swift kreeg vleugels en bij KVS lukte niets meer. Met name Gijs Gillissen had het op zijn heupen, hij zorgde met zijn 9 treffers dat KVS werd getrakteerd op een stevige nederlaag. KVS verloor de 2e helft met maar liefst 16-5 wat te denken geeft. En zo staat KVS na de mooie overwinning van een week eerder weer met beide benen op de grond en moet het helaas weer naar beneden kijken op de ranglijst.

“We hebben collectief gefaald”

De analyse na afloop van aanvoerder Pieter Redelijkheid was duidelijk : “Tsja waar het aan lag ? het ontbrak ons vandaag aan gogme met name in de rebounds. Maar al met al we hebben collectief gefaald in de 2e helft”.  Ook Toine Boogaard was realistisch in zijn commentaar: “In de 1e helft vond ik Swift ook al de bovenliggende partij en in de 2e helft ging echt alles mis bij ons. Met name de rebound was in het voordeel van Swift ook omdat wij de kansen op de verkeerde momenten namen”. Swift Coach Dennis Plantinga zei tegen Omroep Zeeland: “We hebben 2 verschillende helften gezien maar wij gingen in de 2e helft wat vrijer spelen, kwamen ook veel beter onder de druk van KVS uit en dan gaat het een stuk soepeler allemaal”.

Andere Uitslagen

Sporting Delta was duidelijk nog niet bekomen van de nederlaag tegen KVS. Het verloor, nota bene in eigen huis, met 14-19 van VEO waarmee het in een week tijd de kans op de titel vrijwel heeft verspild. VEO daarentegen deed uitstekende zaken en passeerde Achilles op de ranglijst. Achilles kon namelijk niet stunten tegen koploper Fiks, het verloor niet alleen met 19-25 zo liepen Arien vd Berg en Sven van Baggum beide tegen een gele kaart aan. Futura tenslotte deed weer z’n uitstekende best maar zag dit wederom niet beloond worden, het verloor in een aantrekkelijke duel met 27-33 van Oranje Wit, de komende tegenstander van KVS.

Doelpunten

KVS/Maritiem: Bryan van Deursen 6, Youri Nadorp 6, Franca Witjas 2, Jill Buytelaar 1, Lynn van der Ende 1

Swift: Gijs Gillissen 9, Stephan de Boer 4, Joren Gillissen 4, Aisja Zuidweg 4, Dylan Gillissen 3, Naomi Zuidweg 2, Eefje van den Berg 1