KVS speelde afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd na de Zaalcompetitie tegen EKVA (Eerste Korfbalvereniging Van Almere). De omstandigheden op het Cas van Dijkpark waren zaterdag overigens verre van ideaal, ondanks een zonnetje stond er een harde wind. Lastig voor de spelers en waterkoud voor de toeschouwers. De situatie was in dat opzicht wel vergelijkbaar met de uitwedstrijd in Almere ook toen waren de omstandigheden guur. Daar leek KVS toen geen last van te hebben want het won daar met maar liefst 9-21. De opdracht voor aanvang was simpel, KVS moet alles winnen en hopen dat koploper Sporting Trigon ergens nog een misstap maakt. Voor EKVA was het zaak om eventueel een bonuspunt te pakken in de strijd tegen degradatie en ook om het zelfvertrouwen wat op te vijzelen want het verloor de vorige wedstrijd met maar liefst 10-21 tegen Sparta dat op dat moment nog geen wedstrijd had gewonnen.

Ondanks het weer was het toch gezellig druk langs de lijn en was het Youri Nadorp die de score opende. Vanaf 2-2 sloeg KVS een gaatje naar 5-2 en leek KVS beter met de weersomstandigheden om te kunnen gaan dan EKVA. Met name via positiewisselingen in het achterveld kwam KVS tot scoren, dit ook omdat vanuit die positie KVS de wind schuin in de rug had. Op de beginfase na lukte er bij EKVA maar weinig en dat leidde ook nog is tot onderlinge irritaties. De ruststand van 10-3 was dan ook veelzeggend. Met 2 rake afstandsschoten direct na rust leken de Almeerders er toch nog in te gaan geloven. Maar via doorloopballen van Lynn van de Ende en Jill Buytelaar werd die stille hoop weer teniet gedaan. De 2e helft leek KVS juist weer meer last te hebben van de wind, al moet gezegd worden dat EKVA prima verdedigende druk gaf op de puntspelers van KVS. De 2e helft eindigde onbeslist (8-8) omdat EKVA op de valreep nog 3 treffers wist te produceren en bij KVS de scherpte er vanaf was. De 18-11 einduitslag was dan ook niet meer dan een plichtmatige overwinning.

Terwijl KVS zich opmaakte voor de grote club BBQ, druppelden ook de overige uitslagen binnen. De grootste verrassing kwam uit Leiden waar koploper Sporting Trigon op een gelijkspel bleef steken tegen Synergo (12-12). Door dit resultaat heeft KVS plotseling weer zicht op de titel en uitgerekend volgende week speelt KVS tegen Sporting Trigon (uit). Een kraker van jewelste waarbij KVS het ook weer volledig in eigen hand heeft. De opdracht is ook nu weer simpel, het moet winnen en wel met minimaal 2 doelpunten verschil omdat de thuiswedstrijd vorig jaar met 16-18 werd verloren. De selectie roept dan ook iedereen op om KVS in Leiden te komen ondersteunen. Aanvang is 15:30u (Cronesteinkade 19 te Leiden).

Andere uitslagen

Refleks deed goede zaken in de strijd tegen degradatie, het won de uitwedstrijd tegen Sparta met 18-19. NOVA-Roda werd 17-15.

Doelpunten

Youri Nadorp 5, Bryan van Deursen 3, Antoine Boogaard 3, Daan Ruha 3, Jill Buytelaar 2, Lynn van de Ende 1, Larissa Lazarom 1.