KVS heeft zaterdagavond thuis in een goed gevulde sporthal de Blinkerd twee uiterst belangrijke punten gepakt. Tegen een gehavend maar mat spelend VEO heerste KVS vanaf de eerste minuut. Halverwege de 1e helft was de voorsprong al 10-4 die dankzij treffers over alle schijven werd uitgebouwd naar een 13-8 ruststand. Na rust kwam VEO nog wel iets terug en leek het even nog spannend te worden maar KVS pakte het goede spel van voor rust weer op en liet meteen merken dat er niets te halen viel voor VEO.  KVS won uiteindelijk met 27-16 en nam daarmee verder afstand van de onderste plekken.

“Ik zat meteen goed in de wedstrijd”

Na 2 ruime nederlagen tegen respectievelijk Swift en Oranje Wit waren de belangen voor KVS groot.  Ondanks dat vooraanvang al bekend was dat Achilles Futura had verslagen, oogde KVS echter uiterst ontspannen in aanloop naar VEO. Met een compleet gewijzigde opstelling startte KVS gretig, dankzij 2x Youri Nadorp en 1x Jill Buytelaar stond KVS na 5 minuten met 3-0 voor. KVS combineerde soepel maar had het in de afronding enkele keren pech waardoor VEO dankzij 2 treffers van Christine van Eijsden (vorig jaar nog uitkomend voor KVS) terug wist te komen tot 3-2. KVS herpakte zich razendsnel en wist via o.a Jill Buytelaar (haar 2e), Franca Witjas en Toine Boogaard (2x) weer uit te lopen naar een 7-3 voorsprong. Met name Jill Buytelaar was scherp in de beginfase. “Ik zat meteen goed in de wedstrijd en als je dan ook gelijk scoort dan kom je in een flow”, aldus de dit jaar van Die Haghe overgekomen Buytelaar. VEO oogde mat, al kon het team van Johan van Barneveldt, die afgelopen week zijn contract met VEO verlengde, bezettingsproblemen aanvoeren als excuus. VEO moest zelfs een beroep doen op routinier Rieks van Dam, die vorig jaar al afscheid had genomen als selectiespeler van VEO. KVS had er weinig boodschap aan, het verdedigde prima (Lynn van der Ende had VEO aanvalster Sylvia Jongenburger volledig in de tang) en het schoot de balletjes er lekker in. De 13-8 ruststand was dan ook een juiste weergave van de verhoudingen in het veld.

Mooie avond voor KVS

Door een opleving na rust van de Voorburgers leek het toch nog een wedstrijd te gaan worden (13-10). Maar na o.a. een doorloopbal van Daan Ruha en afstandschot van Lynn van der Ende en de steeds zuiver schietende Youri Nadorp en Toine Boogaard liep KVS met speels gemak naar een 20-12 voorsprong. Het duel dreigde als een nachtkaars uit te gaan maar onder aanvoering van aanvoerder Pieter Redelijkheid, die afgelopen week zijn master diploma in ontvangst mocht nemen, bleef KVS gretig doorgaan. Redelijkheid, die een rechtstreeks duel uitvocht met oud-KVS’er Robin Fuchs, zette met zijn 5e treffer KVS op een voorsprong van maar liefst 10 verschil (25-15). Het slotakkoord was echter voor het duo Nadorp/Boogaard (beide 7x totaal) waardoor KVS uiteindelijk een onverwachtse grote overwinning op VEO boekte (27-16). Het was sowieso een mooie avond voor KVS met o.a overwinningen voor KVS 2 (20-16 tegen DSC 2), KVS 3 (26-17 tegen Valto 2) en KVS A1 (33-21 tegen Valto A1) die hard op weg zijn om te promoveren naar het allerhoogste landelijke junioren niveau.

“Het spel van KVS ligt ons gewoon niet”

VEO aanvoerder Daan de Groot had na afloop wel een verklaring voor het vertoonde spel: “We misten vandaag enkele spelers en met Roy (van de Kroft) wilden we vandaag geen risico nemen, die is volgende week tegen Achilles van groter belang”. Vervolgens: “Het spel van KVS ligt ons gewoon niet, dat was bij ons thuis ook al zo en daarnaast is de Blinkerd toch een apart halletje”. Over de cruciale wedstrijd volgende week tegen Achilles: “We laten uitstekend spel zien tegen de titelkandidaten, nu moeten we dat maar is laten zien tegen een concurrent. Verder: “We spelen thuis, een volle hal en als iedereen weer meedoet heb ik er het volste vertrouwen in”, aldus de Groot. Na afloop stond Jill Buytelaar (KVS) te glimmen van oor-tot-oor. Over haar overstap naar KVS: “Nee, ik heb absoluut geen spijt van m’n overstap het is een leuke groep, we trainen hard en ook na verlies blijft de sfeer goed”, aldus de 20-jarige Haagse. Over haar eigen spel vandaag : “Ik ben tevreden, het draaide lekker en heb daarnaast m’n tegenstandster op de nul gehouden”.

Overige uitslagen

De kraker van het weekend tussen Fiks en Oranje Wit eindigde in een 19-19 gelijkspel na een krankzinnige laatste minuut met o.a. een buzzerbeater van Bo Oppe (Oranje Wit). Swift was misschien wel de lachende derde dit weekend na een 20-23 overwinning op Sporting Delta, het is koploper Fiks tot op 1 punt genaderd. Achilles tenslotte moest alles uit de kast halen om nummer laatst Futura te verslaan, de Haagse derby eindigde in een 22-25 overwinning voor Achilles. Aanstaande zaterdag speelt KVS om 19.15u in sporthal de Blinkerd tegen koploper Fiks. Toegang uiteraard gratis en kom op tijd want het wordt druk.

Doelpunten: Toine Boogaard 7, Youri Nadorp 7, Pieter Redelijkheid 5, Daan Ruha 2, Franca Witjas 2, Jill Buytelaar 2, Lynn van der Ende 2