Doordat het KNKV de zaalcompetitie beter wil aansluiten aan de veldcompetitie, stond er afgelopen zaterdag alsnog een competitieronde gepland voor KVS/Maritiem. Tegenstander was het Utrechtse Synergo waar KVS de veldcompetitie ook tegen opende. In de heenwedstrijd verloor KVS toen jammerlijk met 17-13 en dus was de returnwedstrijd een mooie gelegenheid om sportief revanche te nemen.

Door de late competitieronde, een klein thuisprogramma en de herfstvakantie was de publieke belangstelling minder dan de voorgaande druk bezochte thuiswedstrijden van KVS 1. Gedurende de eerste helft werd het overigens nog wel iets drukker langs de lijn en eerlijk is eerlijk de laatkomers hadden had tot dan toe niet veel gemist. Beide ploegen speelden slordig wat zich uitte in een matig schotpercentage en veel een-schots aanvallen, na 15 minuten in de eerste helft was de tussenstand dan ook slechts 3-3. Na de 3-5 voor de bezoekers ontstond langzaam een gevoel dat Synergo wel is de ‘angstgegner’ van dit seizoen zou kunnen worden. Met nog slechts 10 minuten op de klok, begon KVS echter aan een indrukwekkende doelpuntenserie. Via 2 rake afstandschoten van Bryan van Deursen kwam KVS weer op 5-5 direct gevolgd door de 5-6 dankzij een fraaie doorloopbal van de weer herstelde Larissa Lazarom. In de resterende minuten voor rust denderde KVS over Synergo heen en zo ging het dus van een 3-5 achterstand 10 minuten voor rust naar een voorsprong van maar liefst 11-5 bij rust.

Overwinning niet in gevaar in de 2e helft

De rust had Synergo kennelijk goed gedaan, want met 2 doelpunten begin 2e helft verkleinde Synergo de achterstand van 11-5 naar 11-7. Dankzij het 3e doelpunt van Pieter Redelijkheid, het eerste (en enige) doelpunt van Lynn van de Ende werd de marge van 6 van voor rust echter weer hersteld (13-7). Nadat daarna ook Twan Boogaard 2x wist te scoren via goed uitgespeelde aanvallen kwam de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar. Synergo deed zo nu en dan nog wel is iets terug maar KVS bleef in een zelfde tempo ‘meescoren’ via o.a. Daan Ruha, wederom een fraaie doorloopbal van Larissa Lazarom en een afstandsschot van Bryan van Deursen liep KVS vrij eenvoudig uit naar uiteindelijk een 19-11 overwinning. Geen fraaie overwinning dit keer maar wel de gewenste sportieve revanche van de eerder opgelopen nederlaag. Door de overwinning staat KVS nu redelijk vast op de 2e plek maar kijkt het nog altijd tegen een 3-punten achterstand aan op koploper Sporting Trigon. Trigon won overigens zelf met 25-13 van EKVA. Andere uitslagen: een zeer opvallende 13-29 overwinning van Roda op Sparta (N) en Refleks dat verrassend de punten pakte door een 13-18 overwinning op Nova.

Doelpunten: Bryan van Deursen 4, Twan Boogaard 3, Pieter Redelijkheid 3, Larissa Lazarom 3, Daan Ruha 2, Anne van Arkel 1, Jill Buytelaar 1, Lynn van der Ende 1, Youri Nadorp 1.

Haagse Korfbaldagen

De eerste helft van het veldseizoen zit er weer op en dus gaat KVS zich opmaken voor de zaalcompetitie waarin het de voorbereiding start met de Haagse Korfbaldagen (ook KVS/Maritiem A1 en KVS/Maritiem 2 nemen deel). Het korfbalevenement “de Haagse Korfbaldagen” vindt zijn oorsprong in 1985 als zaalkorfbaltoernooi om de Binnenhofcup. Nadat het dagblad Het Binnenhof overgenomen werd door de Haagsche Courant werd het jaarlijkse breedtesporttoernooi voortgezet als Haagse Courant Cup (HC-cup). Sinds 2003 is op initiatief van de Gemeente Den Haag één jaarlijks groots opgezet zaalkorfbaltoernooi voor aanvang van de zaalkorfbalcompetitie met deelnemers uit de regio Haaglanden e.o opgezet. KVS is ingedeeld in Poule C samen met Die Haghe en Futura, 2 roemruchte Haagse clubs die op het veld een klasse hoger spelen dan KVS.

Programma:

Zaterdag 3 november : KVS/Maritiem – Die Haghe (Sporthal De Blinkerd aanvang 20:45u).

Maandag 5 November : Futura – KVS/Maritiem (Sporthal Zuidhaghe aanvang 20:45u).

Mocht het winnaar worden van de poule dan speelt KVS/Maritiem op Donderdag 8 November de halve finale om 20:45u in de HKV/Ons Eibernest Hal gevolgd door de finale dan wel troost-finale op Zaterdag 10 November die ook in de HKV/Ons Eibernest hal wordt gespeeld. Houd vooral de social media van KVS in de gaten o.a. via www.kvskorfbal.nl, Twitter, Facebook of KVS Instagram.