KVS/Maritiem organiseerde voor het 3e jaar op rij het ‘Bubbels en Bitterballen’ event. Dit is een jaarlijkse event waarbij KVS al haar sponsoren en partners en de leden van de ‘Vrienden van KVS’ trakteert op een mooi glas bubbels en toost op een bruisend en sportief korfbaljaar. De bubbels sprankelde zaterdagavond niet alleen in het glas ook op het veld sprankelde KVS. De formatie van Jesper Zorn en Marcel van Dijk trakteerden de sponsoren en het overige publiek op een spetterende 33-24 overwinning tegen Sporting Delta en misschien speelde KVS wel de beste wedstrijd van het zaalseizoen.

“De opdrachten werden goed uitgevoerd en de spelers haalden hun niveau”

Toch zag het er vanaf het begin niet naar uit dat het een mooie avond zou worden voor de Supervissen. Allereerst zag het publiek voorafgaand aan de wedstrijd tussen de eerste teams de reserves van Sporting Delta winnen van KVS 2. Bij de ‘hoofdact’ van de avond stond het na drie minuten, via 2 fraai uitgespeelde doorloopballen, al meteen 0-2 voor de Dordtse formatie. KVS bleef echter geduldig en via 2 korte kansen door respectievelijk Franca Witjas en Toine Boogaard stond het alweer 2-2, waarna KVS meteen doorpakte en uitliep naar een 6-2 voorsprong. Gaandeweg de eerste helft kreeg KVS steeds meer vat op de wedstrijd. Met name Toine Boogaard was vanaf de 2,5 meter spatzuiver, vrijwel al zijn vrije ballen leverde een doelpunt op.  Vervolgens liep KVS uit naar een 10-5 voorsprong maar zag Sporting Delta toch weer wat terugkomen via wederom een doorloopbal en een verkregen stafworp die werd verzilverd. In de tegenaanval zette Anne van Arkel met haar eerste doelpunt KVS weer op een 11-7 voorsprong, gevolgd door een vrije bal van Toine Boogaard (12-7). Het gat van 5 hield KVS tot aan de rust keurig vast, waarbij Sporting Delta slechts kon bijblijven vooral door het benutten van strafworpen (5 uit 6 bij rust) en doorloopballen (een veel gebruikt wapen). De ruststand van 16-11 gaf duidelijk weer dat KVS de bovenliggende partij was.  “De opdrachten werden goed uitgevoerd en de spelers haalden hun niveau” aldus Coach Jesper Zorn die uitermate tevreden was met het tot dan toe vertoonde spel van KVS.

“Ik heb sowieso van iedereen genoten”

Werd het dan een makkelijke overwinning voor KVS ? Zeker niet, het schot liet Sporting Delta dan de 1e helft wel lelijk in de steek, onder aanvoering van met name Laurens Tijhuis (afstandsschot en een strafworp) ging Sporting Delta hartstochtelijk in de achtervolging en wist het de achterstand te verkleinen tot 17-14. Om het gat niet al te klein te laten worden moest KVS mee blijven scoren en dat deed het ook keurig, via een vrijebal dankzij (wie anders) Toine Boogaard en een afstandstreffer van Lynn van der Ende liep KVS weer uit naar 19-14. Het arbitrale duo Visser/Gerritse hield het overigens wel heel erg kort, in totaal legden zij de bal maar liefst 10x op de strafworpstip  (1x voor KVS) en 18 keer gaven zij een vrijebal vanaf de twee-en-halve meter (12x voor KVS). Het leverde soms verhitte reacties vanaf de zijkant op maar het strenge arbitrale duo voorkwam zo wel een ‘gevecht’ zoals die zich vorige week tussen Achilles en KVS afspeelde. Ondertussen maakte Jeroen Tijhuis met zijn vierde de 20-17 maar KVS was zaterdagavond gewoonweg de bovenliggende partij, via 2x Youri Nadorp en Bryan van Deursen liep KVS weer uit naar 23-18 voorsprong. En daar waar het met name Toine Boogaard in de eerste was daar kreeg zijn vakgenoot Bryan van Deursen het in de 2e helft op z’n heupen. Van Deursen produceerde in de 2e helft maar liefst 7 veldgoals: “Volgens mij stond ik bij rust op een stippie na op nul veldgoals en na de rust vliegt alles erin, begrijp jij het ?” aldus van Deursen. Vervolgens: “Het maakt eigenlijk niet zo veel wie ze maakt, ik heb sowieso van iedereen genoten”. KVS speelde de laatste 10 minuten professioneel uit, het bleef geconcentreerd doorgaan met goed verzorgd veldspel. Tot vreugde van het thuispubliek viel ook nog is de ene na de andere afstandstreffer mede ook dankzij een ontketende Youri Nadorp die met 10 treffers de topscoorder van de avond werd. Bij Sporting Delta verdween het geloof op een goede afloop met de minuut, alhoewel Senna Roggeveen stug bleef doorgaan en met haar 5 treffers bezorgde ze Jill Buytelaar een lastige avond. KVS/Maritiem boekte uiteindelijk een klinkende 33-24 overwinning op Sporting Delta, tot vreugde van het ‘proostende’ publiek. Datzelfde publiek was overigens ‘s-middags ook al verwend met 33 doelpunten bij de junioren. Want KVS/Maritiem A1 won op fabelachtige wijze met 33-15 van medekoploper Die Haghe A1.

“Als staf kijken we trots en tevreden terug”

KVS Coach Jesper Zorn was na afloop tevreden: “We zien dat spelers zich aan het ontwikkelen zijn dus als staf kijken we trots en tevreden terug”, waarna Zorn zich snel aansloot bij de selectie die na de wedstrijd meteen vertrok voor een selectiediner. Sporting Delta Jan Bongers was na afloop realistisch: “Allereerst de felicitaties aan KVS, wij kwamen vandaag ondanks een goede analyse vooraf vrijwel op alle fronten tekort”. “Tegen de titelkandidaten zoals Fiks en Swift lieten we prima spel zien, maar KVS was vandaag gewoon de betere partij en dat is voor ons heel jammer natuurlijk want je wilt toch mee blijven doen bovenin” aldus Bongers die zijn spelers na afloop trakteerde op een rondje om de nederlaag enigszins te verzachten.

Doelpunten KVS/Maritiem: Youri Nadorp 10, Toine Boogaard 8, Bryan van Deursen 8, Lynn van der Ende 2, Pieter Redelijkheid 1, Jill Buytelaar 1, Anne van Arkel 1, Franca Witjas 1 Jarmo Jongman 1

Doelpunten Sporting Delta: Laurens Tijhuis 8, Emiel Houwerzijl 5, Senna Roggeveen 5, Jeroen Tijhuis 4, Mandy Ameling 1, Tommy Brand 1

KVS op verplaatsing

Met de overwinning op zak staat KVS nu met een redelijk buffer op de onderste plaatsen in de middenmoot en dat is misschien wel nodig ook want de komende 2 wedstrijden zijn loodzwaar als het 2 maal op verplaatsing gaat tegen respectievelijk Swift (Middelburg) en Oranje Wit (Dordrecht). De overige uitslagen in de poule leverde geen verrassingen op: Futura kon koploper Fiks aardig bijbenen tot 10-8 maar daarna was het over en uit, het verloor ruim met 32-17. Achilles was niet opgewassen tegen Oranje Wit, het verloor met 28-18. Door deze uitslag staat Oranje Wit op een verrassende 2e plaats met slechts 1 punt achterstand op koploper Fiks. VEO ging hard onderuit tegen Swift (M), het maakte slechts 14 doelpunten tegen de komende tegenstander van KVS die er 26 wist te maken.