Afgelopen zondag werd in the Beach in Aalsmeer het jaarlijkse NK indoor beachkorfbal voor senioren, A, B, C, D en E-jeugd georganiseerd. Namens KVS/Maritiem namen twee teams deel in de B-categorie en de C-categorie.

C-vissen

Het C-vissen team bestond uit C1 spelers aangevuld met Feline en Marit. In korte tijd moesten ze 6 wedstrijden spelen. Soms was de tegenstander koppen groter, maar toch moesten zij tegen onze kanjers vaak in het zand happen. Simpelweg omdat de spelers van KVS veel sneller waren. Aan het einde van de dag mocht KVS/Maritiem C1 de beker voor de 3e plek in ontvangst nemen. Gefeliciteerd.

B-vissen

De mannelijke helft van het team bestond uit B1 spelers, de aanvulling kwam van Daimy, Romy, Indy en Emma. In de voorronde werden twee grote overwinningen afgewisseld met een kleine nederlaag. Hiermee werd de finale bereikt. In de finale tegen Mid Fryslan B1 kwam KVS/Maritiem B1 met 2-6 achter en leek de wedstrijd gespeeld. Maar dat bleek niet zo, punt voor punt kwam KVS terug en daarna werd zelfs een voorsprong genomen (8-6). Mid Fryslan kwam terug tot 8-7, direct daarna scoorde KVS de 9-7. In de laatste seconde scoorde de tegenstander nog de 9-8, maar de overwinning en dus de Nederlandse titel was in the pocket!!

Meedoen aan een beachtoernooi?

Wil je meedoen met je teamgenoten of met je vriendjes uit verschillende teams aan een beachtoernooi? Dat kan! Via korfbal.nl en social media wordt ruim voor het NK Beach indoor in Aalsmeer (meestal in februari) en NK Beach outdoor op het strand in Scheveningen (in augustus) gecommuniceerd dat je kan deelnemen. Een team bestaat minimaal uit 3 jongens en 3 meisjes. Opgeven kun je als team/vriendengroep zelf doen.

Link naar een artikel over het NK Beach indoor op korfbal.nl: https://www.korfbal.nl/nieuws/volop-plezier-bij-nk-beachkorfbal-indoor