Na een onderbreking vanwege de krokusvakantie hervatte KVS 1 de competitie met een uitwedstrijd tegen het nog puntloze Futura 1. In sporthal Zuidhaghe won KVS met 15-25 na een 10-15 ruststand. Met name de verdediging toonde zich ijzersterk want ondanks dat Futura onderaan staat heeft het dit zaalseizoen met name in thuiswedstrijden laten zien dat het makkelijk tot scoren komt. Futura is door de nederlaag definitief gedegradeerd, KVS handhaaft zich in de middenmoot.

KVS/Maritiem B1 Nederlands Kampioen Indoor Beachkorfbal

Ondanks dat de competitie stil lag vanwege de krokusvakantie gebeurde er toch het nodige in korfballand. Zo werd KVS/Maritiem B1 Nederlands Kampioen Indoor Beachkorfbal (KVS/Maritiem C1 werd 3e) en kreeg de veelbesproken overtreding van Jasper Kleingeld (Oranje Wit) tijdens de wedstrijd Swift-Oranje Wit alsnog een staartje. Na het zien van de beelden bestrafte de tuchtcommissie hem met maar liefst 8 wedstrijden schorsing, een straf waarop de boomlange rebounder van Oranje Wit tegen in beroep is gegaan, wordt vervolgd dus. Ook bij tegenstander Futura waren er ontwikkelingen, zij gaan een verdere samenwerking aan met buurtgenoot Dubbel Zes. Het wakkerde het (oude) gerucht van een fusie tussen beide Stokroosveld-bewoners weer is aan. Kortom hoog tijd om de aandacht weer op de competitie te richten.

Zuivere Toine Boogaard in de 1e helft

Ondanks dat Futura onderaan staat zat  het enkele keren dicht tegen een overwinning aan. De voorbereiding werd dan ook uiterst serieus genomen door KVS, zeker ook omdat de thuiswedstrijd in een nagelbijtende 21-20 overwinning eindigde. KVS oogde echter ontspannen in een toch wat matig gevulde sporthal Zuidhaghe. Futura opende de score maar via een 2-2 tussenstand liep KVS snel uit naar een 4-8 voorsprong, mede dankzij 4 treffers van Toine Boogaard. De voorsprong van 4 werd gedurende de 1e helft gehandhaafd met volop kansen om de voorsprong uit te breiden. Maar na een aantal gemiste kansen en het doelpuntjes sprokkelende Futura stond het plots toch 10-11. KVS herpakte zich en via een benutte strafworp van Bryan van Deursen, de 6e alweer van Toine Boogaard en een afstandstreffer van Jill Buytelaar werd de ruststand bereikt met een 10-14 voorsprong.

“Met name verdedigend was het ijzersterk met slechts 15 tegendoelpunten”, aldus Marcel van Dijk

Futura Coach Erwin Dekker had vlak voor rust nog Cyril van Es van vak laten wisselen maar  het maakte voor KVS allemaal weinig uit. Over de gehele wedstrijd verdedigde KVS uitstekend, de schutters van Futura lagen stevig aan banden, terwijl het zelf geduldig bleef zoeken naar de kansen. Met o.a een zuiver schietende Larissa Lazarom (zij schoot de eerste 3 ballen raak) bouwde KVS gestaag de voorsprong uit. Door de comfortabele voorsprong was de wedstrijd  al in een vroeg stadium gespeeld. Een aantal mooie bloks over-en-weer zorgde nog voor wat spektakel, hoogtepunt was misschien wel de publiekswissel van Toine Boogaard voor Pieter Redelijkheid die zo nog een kleine 10 minuten mee kon doen. KVS won verdiend met 15-25 van Futura die door dit resultaat (helaas) zijn gedegradeerd. KVS coach Marcel van Dijk was na afloop tevreden: “Complimenten aan het hele team, met name verdedigend was het ijzersterk met slechts 15 tegendoelpunten”, vervolgens: “Ja we hebben ons goed voorbereid, alles geanalyseerd, doorgetraind tijdens de vakantie, nagedacht over de vakken, het pakte uit zoals we wilden”.

Andere uitslagen:

Onder toeziend oog van de gehele technische staf van KVS speelden Achilles (tegenstander van volgende week) en Swift uit Middelburg zaterdagavond in Houtrust een doelpuntrijke wedstrijd. Swift, veruit de meest scorende ploeg uit de poule, won na een 15-21 ruststand uiteindelijk met 27-36 in een wedstrijd met ongelofelijk veel strafworpen. VEO kon koploper Oranje Wit tot 7-7 bijbenen maar daarna was het over, via 14-7 werd het uiteindelijk 24-17 voor Oranje Wit (pikant detail: de omstreden Jasper Kleingeld was nota bene de aanvoerder van Oranje Wit). Medekoploper Fiks kende de nodige moeite met Sporting Delta, na een 9-9 ruststand werd de overwinning, met name door een goede periode kort na rust, gedurende de 2e helft veilig gesteld. Uitslag 26-22.

Stand met nog 3 wedstrijden te spelen:

1.Fiks 11-18
2.Oranje Wit 11-18
3.Swift (M) 11-16
4.KVS/Maritiem 11-12
5.Sporting Delta 11-9
6.Achilles (hg) 11-8
7.VEO 11-7
8.Futura 11-0

Nummer 1 promoveert naar de Hoofdklasse. Nummer 8 degradeert naar de 1e Klasse. Nummer 7 speelt een Play-Down wedstrijd (tegen naar alle waarschijnlijkheid HKV/Ons Eibernest), de verliezer degradeert naar de 1e Klasse.

Doelpunten: Toine Boogaard 8, Bryan van Deursen 5, Youri Nadorp 5, Larissa Lazarom 3, Jill Buytelaar 2, Franca Witjas 1, Lynn van der Ende 1