Begin deze week maakte de technische commissie van KVS bekend dat Jesper Zorn is aangesteld als de nieuwe hoofdcoach van de KVS selectie. Daarbij wordt hij aangevuld door assistent-trainer Marcel van Dijk. Beide zijn ‘kinderen van de club’ want naast een aantal nevenactiviteiten die beide heren al jaren voor KVS vervullen, waren zij al eerder verantwoordelijk voor KVS A1 en voor KVS 2. Daarnaast gaat Hans van der Plas zich bezighouden met individuele trainingen en begeleiding van selectiespelers. Hiermee is de technische staf weer het op volle sterkte na het plotselinge vertrek van Aad van Rijthoven.

Sparta Nijkerk

De eerste wedstrijd voor het nieuwe duo was uit tegen Sparta in Nijkerk wat op papier een ‘makkelijke’ tegenstander zou moeten zijn, want voor aanvang stond Sparta laatste. Onder fantastische omstandigheden op het knusse maar moderne complex van Sparta, was het toch de thuisploeg die de score opende. Onder toeziend oog van de vaste Scheveningse aanhang maakte de al wekenlang in vorm zijnde Bryan van Deursen na amper 2 minuten alweer de gelijkmaker. Daarna hielden beide ploegen elkaar redelijk in bedwang, maar vanaf de 10e minuut bij een 5-5 stand waren het met name de heren van KVS die vaak via schitterende aanvallen er voor zorgde dat KVS een ruime voorsprong nam. Via 2 afstandsschoten van Pieter Redelijkheid, 2 doelpunten van Bryan van Deursen, 2x Daan Ruha (waarvan een fraaie korte kans) en uiteindelijk Twan Boogaard met zijn eerste doelpunt liep KVS uit naar een 6-12 voorsprong. Voor rust maakte Lynn van de Ende ook het eerste damesdoelpunt, waarmee de rust een veilige marge kende van 5 verschil (8-13).

Nadorp

Begin 2e helft stokte het echter bij KVS, pas na ruim 7 minuten bracht Pieter Redelijkheid met zijn 4e doelpunt de ‘Supervissen’ op 9-14. Overigens gaf op dat moment Sparta coach Jan Tonny Visser zijn ploeg de opdracht om het spel te vertragen. Je kunt je afvragen of een dergelijke tactiek tot een overwinning leidt, maar individueel trainer Hans van der Plas begrijpt de tactiek van de tegenstanders in de 1e klasse wel: “als zij ons laten korfballen en wij bepalen het tempo wordt het 30-3”, “oke 30-3 is wat overdreven maar we winnen dan wel dik” aldus van der Plas. De vertragingstactiek hielp Sparta overigens niet, KVS bleef vrolijk scoren en liep uit naar 9-18. Na de 13-20 door Anne van Arkel, werd de licht geblesseerde Twan Boogaard (hij speelde met een ingepakte duim) vervangen door Youri Nadorp. Een opvallende wissel want nadat Nadorp aan het begin van dit seizoen niet tot de basis van KVS 1 behoorde, besloot hij niet door te gaan als selectiespeler. Gedurende het veldseizoen hield hij zijn conditie op peil door in KVS 3 en 4 te spelen maar na een aantal goede gesprekken met de nieuwe technische staf heeft Nadorp zich weer beschikbaar gesteld als selectiespeler voor KVS 1 en 2. Nog wat onwennig kwam hij overigens in zijn korte invalbeurt niet tot scoren. Dat deed Lynn van de Ende echter nog wel, met haar 3e doelpunt maakte zij uiteindelijk de 16-21 wat ook de eindstand werd in een wedstrijd die uitstekend werd geleid door arbiter van Leeuwen.

Puntverlies koploper Trigon

Na dit weekeinde gloort er ook weer een heel klein beetje hoop aan de horizon voor KVS/Maritiem 1 want koploper Sporting Trigon speelde verrassend gelijk in een spectaculaire 22-22 tegen Nova, waarbij routinier Gerald van Dijk tegen een gele kaart aanliep. Nadat ook bekend werd dat nummer twee Synergo met 22-23 had verloren van Roda is KVS zelfs opgeschoven naar plek 2. Dat laatste geeft geen recht op promotie maar het moet in ieder geval een motivatie zijn om erin te blijven geloven. De laatste uitslag in de poule was een 20-15 overwinning van EKVA op het Rijswijkse Refleks, die daarmee afstand nam van de laatste plekken. Aanstaande zaterdag speelt KVS/Maritiem 1 de laatste veldwedstrijd voordat het weer aan de zaalcompetitie gaat beginnen. Het speelt dan de returnwedstrijd tegen Synergo uit Utrecht, waar het in de uitwedstrijd stijf van de zenuwen volkomen onnodig van verloor. Zaterdag een mooie kans om ‘relaxed’ revanche te nemen, aanvang 15:30u locatie Cas-van-Dijk Park (Westbroekpark).

Doelpunten: Bryan van Deursen 7, Pieter Redelijkheid 5, Daan Ruha 3, Lynn van der Ende 3, Twan Boogaard 2, Anne van Arkel 1