Voor in de agenda

• Zaterdag 13 april: alle E en F teams doen mee aan het ‘Toernooi voor de Toekomst‘ van 9.00 – 14.00 uur op ons KVS veld
  • Zaterdag 20 april start van de veldcompetitie voor alle E en F teams
  • Donderdag 30 mei (Hemelvaart): VEO-toernooi. Al jaren doen we met een groot aantal KVS-teams mee aan dit toernooi en het is ieder jaar weer een groot succes. Info over opgeven van teams volgt binnenkort.
  • Maandag 10 juni (2e pinksterdag): KVS E1 naar PKC-toernooi. Toernooien voor de andere teams volgen nog.
  • Zaterdag 20 juli – zaterdag 27 juli: SAVE THE DATEvoor het allergaafste korfbalkamp van het land: HET KVS KAMP.

Hulp gevraagd bij Toernooi voor de Toekomst

Op zaterdag 13 april wordt het Toernooi voor de Toekomst georganiseerd voor alle C tot en met F teams. Het is een hele organisatie en we hebben dan ook de gehele vereniging nodig om dit voor elkaar te krijgen. Veel ouders en spelers hebben hun medewerking al toegezegd. Wil je ook helpen? Geef je op bij Jan de Roode (06 14619829) of Annenel Orru (0610078268).

Wedstrijdverslag E5

Nog niet eerder is een uitgebreid verslag gemaakt van een wedstrijd van de E5. Wel is kort aangegeven hoe het met het team gaat. Hoog tijd om daar eens een keer verandering in te brengen en de E5 voor te stellen: Dana, Josephine, Kate, Julian, Kyan en Roan.

Zoals wellicht al een poos rondzingt binnen de club gaat het erg goed met de E5. Nu gaat het wel vaker goed met de jeugdteams van KVS, maar in het geval van de E5 is het extra bijzonder. De E5 bestaat namelijk uit spelers / speelsters die voor het eerst (!) in clubverband korfballen. Op veld in het najaar ging het ook boven verwachting goed, slechts een goed op elkaar ingespeeld team van Dubbel Zes zorgde voor de verwachte grote nederlagen, maar daar stond tegenover dat de kanaries van Die Haghe (dat was voor de schrijver dezes ook een nieuwe term) tot twee keer toe werden verslagen. Dat zorgt uiteraard binnen KVS ook voor de nodige vreugde.

Nu staat de E5 ook voor een belangrijk moment: het (eerste) kampioenschap, wat gelet op het hier bovenstaande erg bijzonder is. Op een lastige wedstrijd uit bij Valto na (toch 8-9 gewonnen) verliepen de wedstrijden zonder veel problemen. Het ijzersterkte verdedigen van Julian en Kate zorgde voor de vele afgekeurde aanvallen van onze tegenstanders; de no-look-passen en bijna Harlem-Globetrotter-waardige inzichten van Kyan en Dana zorgden voor punten en het daarvoor in positie brengen van de andere spelers; en de scoringsdriften van Josephine en Roan regen de doelpunten aan elkaar.

Vorige week kon de eerste belangrijke stap richting het kampioenschap gezet worden en wel tegen een van onze directe concurrenten: HKV / Ons Eibernest. In de Blinkerd had dit team geen antwoord op het opgetrokken ijzeren gordijn, Messi-achtige spelverdeling en scoredrang van de E5. Aan de Steenwijklaan was het een stuk moeizamer. HKV had zich kennelijk versterkt tijdens de transferwindow, waardoor de E5 te maken had met een speler van HKV die in alle opzichten een maatje te groot was. Desondanks herpakte de E5 zich en werd een 3-0 achterstand in het laatste kwart verkleind tot 4-3, maar dat was helaas niet voldoende, waardoor tegen Excelsior het kampioenschap nog niet beslist kon worden.

Deze zaterdag stond dus de wedstrijd tegen Excelsior op het programma. Dat was nu het voorportaal tot het kampioenschap. Bij winst zou Meervogels, een andere concurrent naast HKV en Avanti, de E5 niet meer kunnen inhalen. We wisten dat Avanti nog een zware pot voor de boeg zou hebben uit bij het Lierse Valto. HKV kreeg laagvlieger KIOS op bezoek.

Het team van Excelsior is eveneens een team van beginnende korfballers, maar hebben het beduidend zwaarder dan de E5. Met 0 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van -49 staan zij ver onderaan. In de Blinkerd moest door Excelsior een 11-0 nederlaag worden geïncasseerd. Desondanks startte Excelsior furieus en miste de E5 de nodige scherpte. Dankzij goed verdedigen en de vele onderscheppingen kon Excelsior geen vuist maken, maar verzuimde E5 in het begin al een voorsprong op te bouwen. Vanaf het begin van de tweede helft (op dat moment 0-0) begon de machine te draaien als vanouds en werd in het derde kwart het verschil gemaakt: 0-5. Excelsior stortte in en de E5 liep uit tot 0-7. Als klap op de vuurpijl deed Valto haar sportieve plicht en hield Avanti op 5-5. Door het doelsaldo zal Avanti geen probleem meer vormen voor de E5. HKV had geen kind aan KIOS en blijft in de race tegen de E5, zij het dat zij zich geen misstap kunnen veroorloven.

Op 9 maart kan de E5 het kampioenschap beslissen tegen Meervogels, maar gezegd moet worden dat de prestaties tot op heden al een staande ovatie waard zijn. Het klinkt cliché, maar eigenlijk is de E5 al een kampioen!

Het technisch hart van de E5

Wedstrijdverslag KVS F4

KVS F4 speelde vandaag uit tegen VEO. Omdat Sijf en Julian er beide niet bij konden zijn, speelden we met een heel meidenteam, inclusief Fleur die kwam invallen. De meiden speelden de sterren van de hemel en al snel kwamen we op een voorsprong van 2 tegen 4. Helaas wisten ze dat niet vast te houden. Ze speelden veel diepe ballen die goed gegooid en gevangen werden, maar ze hadden geen geluk met scoren. Heel veel kansen, maar ze gingen er niet in. Bij VEO helaas wel, met als resultaat dat de eindstand 6 tegen 4 voor VEO was. Vijf meiden die keihard geknokt hadden en alle vijf zo rood als tomaten waren. Met de strafworpen hadden wij er wel meer in dan VEO. Fleur bedankt voor het invallen en hopelijk over drie weken weer een F4 met onze twee jongens erbij!