Het seizoen 2019-2020 is voor Kate, Joëlle, Aron, Tim en Jens wennen. Ze zijn in een nieuwe wereld terecht gekomen. Deze wereld heeft de naam: Land der oudere reuzen:-)

Afgelopen zaterdag keken ze hun ogen uit. Een meisje was dan wat kleiner, voor de rest stonden er reuzen in het veld. Dat zou wel lastig worden, hoe kon klein Duimpje nu de Reus verslaan? Dat was inderdaad niet zo makkelijk. De E3 begon goed met snel korfbal, molentje draaien en zorgen dat daar de kansen uit zouden ontstaan. Reuzen hebben alleen lange benen en grote voeten en staan dus zo bij je. De reuzen konden makkelijker ruimte maken en scoorden terecht de 1-0. De klein duimpjes gaven niet op en met heel hard werken ontstond er toch iets ruimte en daaruit maakte Jens de 1-1.

De reuzen lopen over de klein duimpjes heen

Na de 1-1 dachten we dat er een spannende wedstrijd zou ontstaan. Qua korfbalspel was dat wel zo, maar qua kansen hadden de reuzen echt de overhand. Niet geflatteerd liepen de reuzen uit naar een 5-1 voorsprong. Ondanks deze achterstand waren de coaches en toeschouwers heel tevreden over het spel van de klein duimpjes.

Klein duimpjes blijken slimmer dan de reuzen

Hoe konden de klein duimpjes de tegenstander nog beter partij bieden dan ze al deden? Ten eerste doorgaan met blijven vechten als leeuwen en de tegenstander op conditie gaan verslaan in combinatie met slimme balletjes. Dat moest het recept worden en dat werd het ook. Jens bracht de stand met 2 hele mooie schoten op 5-3. Er was weer van alles mogelijk. Een mooie uitbraak, een frummelgoal en een schot van Tim en de klein duimpjes stonden op voorsprong (5-6). Super scores van deze gasten, maar wat hebben Aron, Kate en Joëlle keihard gewerkt om te zorgen dat ze in scoringspositie konden komen.

We maken het af in het laatste part

Nipt op voorsprong staan en het nu behouden en afmaken, dat was de opdracht in het laatste part! Ongetwijfeld gierden de zenuwen door de keel bij de spelers, maar dat konden we niet aan ze zien. We zagen alleen hele rode hoofden van de inspanning. Maar ondanks dat ze vast moe waren, beten ze zich vast in de reuzen en bleven ze doorgaan. Een gave actie van Jens zorgde voor ruimte (5-7). En Joëlle gooide de wedstrijd definitief in het slot (5-8). En toen volgde het fluitsignaal. De klein duimpjes liepen het veld af alsof ze de Europacup hadden gewonnen!!

De opdracht voor deze wedstrijd was vooral goed oefenen en laten zien wat er is geleerd. En als dat dan gepaard gaat met een verlies is dat helemaal niet erg. Maar stiekem is het wel heel erg leuk, als je het geleerde terugziet en dat dan ook beloond wordt met een winstpartij. Super gedaan klein duimpjes. Heel veel succes dit seizoen.