Zowel KVS E1 als KVS E3 wisten hun wedstrijd gisteren te winnen en dus konden de medailles uitgedeeld worden. Gefeliciteerd met jullie kampioenschap! En ook KVS F1 vierde vandaag een kampioensfeestje.

Wedstrijdverslagen met daarin KVS E2 verliest net in de laatste minuut, de allereerste overwinning van KVS F2 en KVS F4 heeft een nieuw teamlid erbij. Welkom Lizzy! Ook KVS E5 heeft er sinds deze week een nieuw teamlid bij: Josephine! Allebei veel (speel)plezier bij KVS.

KVS E2 verloor nipt van kampioen hkv/oe E1 met 10-9. We begonnen slecht aan de wedstrijd, binnen 5 minuten stond het 5-1. Oei! Dichterbij je tegenstander blijven was de gouden tip want in het tweede kwart werd het 2-2! Ruststand 7-3. De 2e helft wonnen we met 6-3. Waarbij het slot heel spannend was want het stond lang 9-9 met kansen voor beide teams. Super gespeeld en top verdedigd!!

Allereerste overwinning KVS F2! Zaterdag 13 oktober moest de F2 (Thom, Lulu, Fleur, Seth en Daan) aantreden tegen de F3 van Achilles. Dit was een tegenstander waar we in de eerste ontmoeting tot aan de rust goed waren bij gebleven. De grote vraag was of we het nu tot het einde zouden kunnen volhouden. Het team moest in de aanloop naar dit duel een grote tegenslag verwerken. Seth had een zware enkelblessure opgelopen en hij kon onder geen beding spelen. Hoe zou het gemis van deze kanjer worden opgevangen.  De trainers in nauw overleg met het E/F-secretariaat kwamen uiteindelijk tot de oplossing. Aangezien alle F-teams min of meer tegelijkertijd moesten spelen werd aan Hannah uit de E2 gevraagd of zij bij de F2 wilde invallen. Zij hoefde hier niet lang over na te denken omdat zij maar wat graag een keer met dit talentvolle team wilde meespelen. 10:35 start van de wedstrijd. Hoe tof was het dat Seth (in zijn rolstoel) zijn team kwam aanmoedigen. Dit gaf nog een keer extra energie. Met Hannah meteen in de basis ging de bal makkelijker rond en waren er direct een aantal kansen. Na vier minuten was het zover. Thom schoot met een fantastische techniek de 0-1 binnen. De F2 voor het allereerst op voorsprong. Binnen een minuut was het vervolgens Fleur die met een fantastisch schot de 0-2 op het scoreboord bracht. Trainers, toeschouwers en ook spelers wisten nauwelijks wat hen overkwam. Hannah scoorde ook meteen de 0-3. Gekkenhuis. Eric en Jorg kregen vervolgens te maken met het fenomeen superspeler………maar dan bij de tegenstander.  Hoe moest dit worden verdedigd? Dit hadden we nog nooit meegemaakt. Met de superspeler bleef Achilles in de buurt. Het verschil was op enig moment vier doelpunten maar met rust stond het 7-7. Superspannend. Gelukkig deed de rolstoel van Seth dienst als bidonhouder en werd door Eric en Jorg nog een paar laatste tips en aanwijzingen meegegeven voor de tweede helft. Meteen na rust werd door F2 een gat geslagen. Doordat ook Lulu twee super mooie ballen binnen schoot liep KVS heel snel uit naar 7-11. Hannah kreeg wat rust en de laatste 15 minuten moest de voorsprong worden verdedigd. Doordat Daan als een echte magneet aan de dame met de groene sokken kleefde werd de eindstand door Fleur op 7-12 gebracht. Wat een superknappe overwinning. Als kers op de taart had Eric voor alle spelers van de F2 een mooie medaille. Een medaille voor de ‘talentvolste spelers van KVS”.

KVS F3, een verslag: Zaterdag 13 oktober moesten onze supervisjes van de F3 uit tegen Fortuna F4. Onder een strak blauwe lucht speelden ze de sterren van de hemel. Fortuna scoorde heel snel de 1-0, maar helaas voor Fortuna werd dit doelpunt afgekeurd. Toen was het de beurt aan onze F3, door heel goed samenspel kon Lara de 0-1 scoren. De 0-2 kwam van Madelief, daarna 2 keer Jens op aangeven van Meryl met de 0-3 en 0-4. Na een welverdiende limonade in de rust ging de F3 gewoon door waar ze mee bezig waren; goed gooien, vangen ,vrijlopen en natuurlijk verdedigen. De bal werd steeds onderschept en dat maakte veel snelle aanvallen mogelijk. Een prachtig schot van Madelief zorgde voor de 0-5, Jens met de 0-6 van grote afstand waarna Madelief kon scoren uit een knappe assist van Jelle 0-7! Fortuna wist ook nog heel knap een puntje te maken 1-7 en Jace sloot de overwinning af met een super knap schot 1-8! Wat een geweldige wedstrijd en wat heeft de F3 goed samengewerkt. Het was voor de ouders en supporters aan de kant erg leuk om naar te kijken.

KVS F4 moest vandaag tegen Tempo spelen met een nieuw teamlid erbij. Lizzy komt vanaf nu F4 versterken! Met een achterstand gingen ze de rust in. In de laatste helft van de wedstrijd mochten we een speler erbij en stond heel F4 compleet in het veld. Hierdoor hebben ze gezorgd voor enorm veel kansen om te scoren maar kregen ze hem er niet vaak genoeg in. Supergoed gespeeld allemaal, maar helaas met 3-6 verloren. Op naar de zaal!