KVS/Maritiem startte het zaalseizoen met een thuiswedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Op papier niet meteen een titelfavoriet maar afgaande op de veldresultaten een stabiele middenmoter in de Overgangsklasse. Voor KVS/Maritiem zou een stabiele middenmoot positie al een uitstekend resultaat zijn dit zaalseizoen, al blijft ‘lijfsbehoud’ het primaire doel voor het jonge trainersduo Zorn / van Dijk.

Te weinig kansen de 1e helft

De eerste helft hielden beide ploegen elkaar vrijwel in evenwicht, de gehele eerste helft had geen van beide ploegen een grotere voorsprong dan 1 doelpunt. Maar optisch had Oranje Wit wel een voordeel, het had meer rebounds, leed minder balverlies en creëerde bovendien veel meer kansen. Dat de ruststand slechts 11-12 in het voordeel van Oranje Wit was kwam mede door 3 strafworpen en 2 vrije balen maar zeker niet door het effectief omgaan met de doelpogingen. Het schotpercentrage van Oranje Wit was beduidend minder dan die van KVS maar KVS creëerde er gewoon te weinig.

Weinig geluk voor KVS in de 2e helft

Oranje Wit kwam beter uit de kleedkamers, direct na rust liep het uit naar 11-15 en leek KVS steeds minder vat te krijgen op het spel van Oranje Wit. Bij Oranje Wit geen verrassingen, het duo Bo Oppe en Jop Brouwer speelde vooral op de doorbraak en door de 1 op 1 verdediging lag de ballijn in het aanvalsvak bij de Dordtenaren open en daarvan maakte het duo gretig gebruik. De bal werd in hoog tempo rondgespeeld waardoor de doorbraak en korte kansen vaak bij verassing tot stand kwamen. KVS kreeg er te weinig grip op en bovendien pakte de Oranje Wit dames ook her en der een doelpuntje mee. Bij de stand van 12-15 kwam Daan Ruha in het veld om meer rebound te pakken en dat pakte goed uit. Met een stabiele Ruha onder de korf, kreeg KVS meteen veel meer doelpogingen en zo kon de inhaalrace worden ingezet. Maar 2 opzichtige blunders van het arbitrale duo gooide roet in het eten. Een 100% strafworp voor Twan Boogaard werd slechts bestraft met een vrije bal en een geweldig afstandsschot uit (een fraaie) beweging van diezelfde Boogaard werd door de assistent beoordeeld als verdedigd. Iets waar op dit niveau nog zelden voor wordt afgefloten. In plaats van de 13-15, scoorde Oranje Wit ook nog eens direct in de tegenaanval waardoor het ineens 12-16 stond. In een ultieme alles of niets poging kroop KVS nog wel dichterbij maar het was niet meer bij machte om het gat te dichten. KVS leed te veel balverlies, verloor te veel rebounds en creëerde deze wedstrijd gewoon te weinig kansen ondanks dat het relatief betere cijfers liet zien dan Oranje Wit. KVS mag deze uiteindelijke 19-21 nederlaag, hoe zuur ook, zichzelf aanrekenen.

Doelpunten : Youri Nadorp 6, Pieter Redelijkheid 4, Bryan van Deursen 3, Twan Boogaard 2, Franca Witjas 2, Larissa Lazarom 1, Lynn van der Ende 1.

VEO de volgende opponent

Lang natreuren over de nederlaag tegen Oranje Wit heeft geen zin, KVS moet meteen het vizier op zaterdag richten want dan speelt het de belangrijke uitwedstrijd tegen VEO uit Voorburg. VEO leed dit weekend ook een nederlaag maar zou zomaar eens als moreel winnaar van het veld afgestapt kunnen zijn. Halverwege de 2e helft boog de ploeg een achterstand van maar liefst 5 doelpunten om in een voorsprong tegen kampioenskandidaat nummer 1 Fiks. Fiks moest heel diep gaan om de Voorburgers te verslaan. Mede dankzij zes treffers van Jan Anholts werd het uiteindelijk 21-17. Maar het geeft aan dat VEO tot veel in staat is. De wedstrijd tegen KVS wordt gespeeld in Sporthal Essensteyn te Voorburg aanvang 18:10 uur, support is hard nodig.

Andere uitslagen:

De andere titelkandidaat Swift (M) kende een makkelijk middag in Sporthal Zuidhaghe, na een 8-16 ruststand wonnen de Zeeuwen uiteindelijk met maar liefst 17-31. Mede dankzij 11 treffers van Stephan de Boer die er overigens ook 6 om z’n oren kreeg van good old Cyril van Es. De andere Haagse poulegenoot Achilles verloor in een bloedstollende wedstrijd van de derde titelkandidaat Sporting Delta met 24-21, waar het tot vlak voor tijd slechts met 1 punt achter stond. Dat ook Achilles tot veel in staat is zegt wel wat over het niveau in deze poule, ook in de Haagse Korfbaldagen liet het al zien over klasse te beschikken, toen legde het Hoofdklasser Avanti ook al het vuur aan de schenen.

Programma:

VEO – KVS/Maritiem