Van start!

Ja, het is seizoen is begonnen. En hoe! De Haringbokaal was als vanouds een goed georganiseerd (bedankt iedereen!) en geslaagd toernooi, met uiteraard een hoog Schevenings gehalte (zie foto’s!). Van diverse recreanten van andere verenigingen kreeg ik die avond te horen dat ze wederom hadden genoten en er echt naar uit hadden gekeken (ook naar de haringen). Sommigen maakten er zelfs een weekendje Scheveningen van en verbleven op een camping. Mooi toch!

Dat het seizoen van start is gegaan, is te merken aan alle online-activiteiten. Ik zal het maar toegeven: ik bezoek nogal vaak onze website en zelfs voor mij was het even flink “bijlezen” gezien het aantal updates. Op de site zijn bijvoorbeeld in de afgelopen twee weken maar liefst dertig nieuwsartikelen geplaatst. Zo zie ik het graag.

Dan even naar het sportieve aspect. Veel overwinningen afgelopen zaterdag! En natuurlijk helemaal mooi om te zien dat de selectie de maximale score wist te behalen. Het was dus niet verwonderlijk dat het na afloop goed (en lang) toeven was in het clubhuis…

Tenues en foto’s

Natuurlijk is nog veel bij het oude gebleven, maar zeker niet alles. Onder andere het eerste speelt al wel in de nieuwe tenues, maar nog veel teams niet. Gelooft u maar van mij dat er hard wordt gewerkt om de hele vereniging zo snel mogelijk in het nieuwe tenue te “hijsen”; tot dat moment spelen de teams zonder nieuw tenue gewoon in het oude shirt. Een hele operatie en nog even geduld gevraagd.

Om zoveel mogelijk foto’s op één dag in de nieuwe shirts te schieten, hebben we de fotosessie voor de Jumbo-plaatjesactie wat uitgesteld. Ik kreeg er al wat vragen over (sommige leden dachten trouwens dat het om een grap ging; nee, integendeel, we gaan écht allemaal op de foto en er komt écht een boek, dus schrijf de 21absoluut in de agenda’s – en ga nog even naar de kapper!). Geef nog wel goedkeuring voor het gebruik van de foto in het album via deze link (en check de bevestigingsmail!). We gebruiken overigens alleen voornamen in het boek, dat overigens ongetwijfeld een waar collector’s item zal gaan worden!

Kantine

Ook de kantine is weer een beetje mooier geworden. De geschonken televisie van onze sponsor Groeneveld Keukens (lekker formaat!) is op fraaie wijze geïnstalleerd door de woensdagochtendploeg. Door de sponsorcommissie is de mogelijkheid direct aangegrepen om de schermruimte nuttig te gebruiken; hulde voor het initiatief!

Toen ik zaterdag de kantine inliep, werd er heel hard gewerkt, maar trof ik ook een onderbezetting achter de bar aan. Daarom vraag ik iedereen om nog even goed op de website te kijken naar de bardiensten en eventuele overige taken (rijdienst, scheidsrechtersbeurt, etc.) die gedurende het veldseizoen vervuld moeten worden.

Maak er een mooie (korfbal)week van!

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)