Tegen het eind van het korfbalseizoen kan er weer gekorfbald worden! Door l’Equipe d’Annemieke is deze handreiking vanuit de overheid aangegrepen en zijn er meteen wedstrijden ingepland om de oude E1 met krachtige aanvullingen om te smeden tot een geoliede D2. De eerste testcase was Valto D3!

KVS D2 – Valto D3

In deze wedstrijd oogde de D2 vooral wat onwennig. Wanneer de bal in het andere vak was, gingen de handen in de zij en werd uitvoerig geconverseerd over allerhande zaken, behalve korfbal, en ook werd gedaan aan andere expressieve uitingen. Ik hoorde Sem zijn zorgen uiten over de Brexit, Roan schepte op over zijn prestaties met Brawlstars en Emma had twijfels over de Corona-aanpak in Brazilië, terwijl Sanne en Hannah hun eigen interpretatie aan het geven waren van de Polovetzer dansen. Desondanks creëerde KVS veel kansen, maar het geluk was niet aan KVS-zijde. Een van de eerste pogingen van Valto werd vertaald in klinkende munt: 1-0. KVS kwam daarna snel terug dankzij een kort en snel opgezette aanval, waaruit Danique gelijk maakte. Niet veel later was het H(os)annah die voor de 1-2 zorgde na wederom een leuk opgezette aanval. Daarna stokte de doelpuntenmachine en het leek ook wel alsof er niet meer in zat. Aanvallen liepen niet meer zo, verdedigend ontstonden grote gaten, waardoor Valto zich herpakte en langzaam uitliep naar een 5-2 voorsprong. Tegen het einde kreeg KVS nog even de geest, maar dit was te laat. Ella scoorde een verdiende 5-3, maar daarna werd een interessante wedstrijd afgefloten.

KVS D2 – Madjoe D2

De tweede wedstrijd was tegen Madjoe, wat een team was van soortgelijke samenstelling en een paar uitstekende korfballers. Madjoe was ook niet uit Rijnsburg komen rijden om een trainingspotje te spelen, maar om de winst naar de gemeente Katwijk te halen. Ze kwamen furieus uit de startblokken en een verdiende 0-1 stond al op het scoreblok. Annemieke heeft echter de nodige energizers meegegeven na de laatste LEAN-sessie van de D2, dus heel erg van onder de indruk was KVS niet. Hannah en Roan scoorden en brachten de stand al snel naar een 2-1 voorsprong en vanaf dat moment begon het goed te lopen. Roan werd alweer snel in stelling gebracht en verzaakte niet: 3-1. Niet ver van het KVS-terrein landde een traumahelikopter wat voor de nodige opschudding en mentale afwezigheid van KVS zorgde. Madjoe is kennelijk gewend aan zwaar materieel dat in de directe nabijheid zich voortbeweegt en gebruikte deze situatie in het voordeel. Madjoe maakte de 3-2. Hierdoor werd KVS eraan herinnerd dat men aan het korfballen was. Het was ook meteen de meest explosieve periode, door Otte 2x en Hannah 2x liep KVS al snel verder uit naar 7-2. De aanvallen waren overigens schitterend en het spel soms van een andere dimensie: Iris heerste onder de korf; Emma onderschepte heel veel ballen; Sem reeg de ene strakke bal aan de andere; op Ella had men geen vat; Roan en Sanne leken boven heel Rijnsburg uit te torenen; Luuk gleed van links naar rechts over het veld; Otte merkte dat ie ook via een doorloop kan scoren in plaats van 50 meter afstand; Hannah d’r ballen leken wel onderhevig aan telekinese; ‘His royal airness‘ Sverre passte de bal no look links en rechts, terwijl hij de bal in de lucht nog aan het onderscheppen was.

Vanaf de 9-3 liet Madjoe weer van zich spreken. De trainer had een paar wijzigingen doorgevoerd en die pakten goed uit. Al wist KVS een extra stoot met een tegenstoot te beantwoorden: 9-4, werd 10-4, 10-5, 10-6, werd vervolgens 11-6, wat ook tevens de eindstand is.

De wedstrijden laten een beeld zien dat deze D2 het korfbal in vakken snel onder de knie zal krijgen. Onder de bezielende leiding van Annemieke en Jennifer en met Otte, Danique en Ella als ‘oude rotten’ zal een rechtstreekse lijn richting victorie getrokken worden.

Op naar de volgende wedstrijden:

• zaterdag om 9.30 thuis tegen Achilles D2 (nieuw);
  • dinsdag om 18.00 thuis tegen Refleks D1/D2 (nieuw).

Het technisch hart