Eén wedstrijd, twee koplopers …..

FUTURA E1 – KVS E1

Zaterdag 21 september, aanvang 11.00

 

Een drukke dag voor de boeg voor KVS E1. De Jumbo Korfbal plaatjes actie foto shoot stond eerst op het programma. Om 10.00 stond iedereen paraat in de kantine op KVS. Daar was al te zien dat iedereen bij de tijd was en dat Romy en Daimy alles onder controle hadden. Alles hoefde maar 1 keer gezegd te worden en nadat de E1 opgeroepen werd, stond iedereen als braafste meisje of braafste jongetje netjes in de rij. De shoot liep ietsje uit maar er was meer dan genoeg tijd om naar de tegenstander van vandaag te gaan, Futura. Vandaag moesten we het doen zonder het technisch hart Annemieke en Teammanagers Mariëlle en Ramon.

Zaterdag 21 september, voor sommige de dag na de wereld paella dag, maar voor vele Internationale Dag van de Vrede en het begin van de herfst. Nee niets van dit al. De E1 deed afgelopen zaterdag even niet aan vrede en er waren geen vallende verkleurde blaadjes. We waren tot de tanden toe bewapend en een heerlijke zomerzon complementeerde de entourage.

Tot dusver waren beide teams nog ongeslagen. De E1 startte fanatiek, er werd goed verdedigd, Roan en Hannah zaten overal tussen en er werd goed bewogen en rond gespeeld door het hele team. KVS kwam direct in haar spel waardoor er veel kansen werden gecreëerd maar deze werden helaas niet direct verzilverd. De tegenstander Futura was een sterke en geduchte tegenstander die zich onder de druk kon uitspelen. Dit resulteerde vlak voor het einde van het eerste kwart ook in een doelpunt. Maar geen paniek Daimy en Romy paste het spel iets aan en binnen no time liep KVS uit naar 1-4 door een doelpunt van Sanne en maar liefst 3 doelpunten achter elkaar van Sem. Vlak voor rust wist Futura enigszins de aansluiting te vinden door een schitterend uitgespeeld doelpunt.

In de rust was er weer even tijd om de puntjes op de i te zetten en om iedereen scherp te houden. Vanuit het start signaal voor de tweede helft werd de 2-5 gemaakt. KVS wilde meer maar kon de kansen niet verzilveren. Langzaam nam Futura de regie over en kwam ze terug tot 4-5. Alhoewel de voorsprong nooit uit handen werd gegeven was het heel spannend, 4-6, 5-6, 5-7. Maar het laatste kwart werd weer even orde op zaken gesteld. Emma en Iris tapte weer een nieuw vaatje energie aan. En dit resulteerde uiteindelijk in een klinkende overwinning 7-9. Het was heel leuk om het team zo te zien, iedereen had veel plezier, iedereen bracht heel veel wil om te winnen om samen tot een mooi resultaat te komen, een echte team prestatie.

Een trouwe kijker