Het is een zowaar zonnige ochtend in Rijswijk als ook voor KVS E1 het veldseizoen een aanvang neemt. Voorafgaand aan de competitiestart heeft de E1 zich gemeten tegen de sterke(re) teams van Die Haghe (E1), TOP (E1) en Meervogels (E1), onder omstandigheden die we alleen kennen van de Sahara en op het Arabisch schiereiland. Desalniettemin heeft de E1 zich kranig geweerd en de juiste ervaring opgedaan voor de competitie.
Voor de schrijver dezes was het de eerste ervaring bij Refleks. Aanvankelijk bestond de angst dat de tegenstander bestond uit een groep belegen tieners die zijn hoogtepunt had tijdens de jaren ’80 van de vorige eeuw en onder meer bekend stonden als ‘wilde jongens’. Niets bleek minder waar: er stond een groepje jongens en meiden, goed gemotiveerd om de competitie thuis sterk te beginnen.
Al snel werden de door Annemiek ingesleten varianten uitgevoerd en werd het publiek getrakteerd op goed korfbal. In de korte tijd stond het 0-2. Refleks deed zijn naam eer aan en kort erop scoorde het de 1-2. Het publiek van KVS stond op het punt al de witte zakdoekjes te voorschijn te halen, maar nog voordat deze konden worden uitgedeeld voerde de E1 de snelheid op. Refleks had duidelijk moeite met de ‘defence-splitting-passes‘ vanuit de achterhoede van KVS. Sanne schrok van de zakdoekjes en maakte er snel al weer 1-3 van. Wederom deed Refleks iets terug en de 2-3 werd vanuit het niets genoteerd. Het gemor van het publiek werd ook beter te verstaan op het veld: ‘Wordt het weer zo’n seizoen?!‘ en: ‘Ze gaan maar met het OV naar huis!’ Sem trok dit zich persoonlijk aan en verruimde de tussenstand snel naar 2-5. Een dubieuze beslissing van de scheidsrechter leverde een strafworp op voor KVS: uiteraard telde de E1 z’n zegeningen. Gespannen, maar zelfverzekerd verzilverde Roan deze kans en het publiek werd enigszins enthousiast. Kansen volgden zich daarna achter elkaar op, de korf werd menigmaal geraakt door Iris, Roan, Sem en Emma, maar verder scoren bleek toch even lastig. De E1 ging toch de rust in met een comfortabele 2-7 voorsprong. Het team voelde echter wel de hete adem van het publiek in de nek.
In de tweede helft ging Refleks over op een vertragingstactiek, enigszins daartoe gedwongen door het opgetrokken ijzeren gordijn van de E1. Waar Refleks ook keek, ze stonden tegenover een niet te passeren Emma; Iris die de bal niet losliet; Sem die als een Harlem Globbetrotter overal tussendoor glipte; Hannah die lichtvoetig de lijnen uitzette; en een Sanne en Roan die als twee reuzen met enkele passen over het veld bewogen. Door de vertraging bleef er minder tijd over om nog meer te scoren, desalniettemin werden Roan en Hannah toch nog in stelling gebracht om de eindstand te brengen op 2-10! De eerste punten zijn binnen en na de 3-5 overwinning van Futura E1 op ONDO E4 staat de E1 fier op nummer 1. De eerste optie op de bitterballen op het stadhuis is al genomen!