Bij dezen het verslag van de wedstrijd tussen KVS E1-Futura E1
Deze zaterdag stond wederom een topper op het programma van de E1. Eén van de directe concurrenten voor de titel van poule nj-E-042 kwam op bezoek in een uitverkocht Cas van Dijkpark. Vorige week was de schrijver dezes niet aanwezig om de uitwedstrijd tegen Futura te aanschouwen (daar hij vanwege Wereldpaelladag in Valencia was) maar had hij uit betrouwbare bron en nauwgezette liveblog van Arie de Jager de extreem spannende wedstrijd live gevolgd. In een drukkende atmosfeer en kolkende ambiance aan het Stokroosveld werd Futura met 7-9 aan de kant geschoven. Futura had tijdens een midweekse wedstrijd 6-10 verloren van Refleks, zodat deze wedstrijd de laatste strohalm van Futura was voor bitterballen op het stadhuis.
Ondanks deze zware midweekse domper voor Futura gingen ze sterk van start, maar al snel werd na een snelle combinatie langs alle schijven van de E1 gescoord door Roan. KVS E1 ondervond de nodige weerstand, maar ondanks het bij vlagen zwakke verdedigen van Futura werd er in het eerste kwart verder niet meer gescoord. In het tweede kwart richtte Futura zich op en testte de verdediging van de E1 wat vaker. De meegereisde supporters van Futura gingen weer achter hun helden staan. Zij waren echter niet voorbereid op de ‘flow van Sem’. Sem scoorde uit een snelle counter de 2-0. Op zich niet zo vreemd als je alles op de aanval gooit, er gaten in de verdediging ontstaan. Een moment van onachtzaamheid zorgde voor de aansluittreffer van Futura en supportersvereniging ‘de Stokroosjes’ gingen er maar weer eens achter staan. Futura dringt aan, maar Sanne wist de E1 toch nog voor rust naar een veilige 3-1 te loodsen.
Het derde kwart liet een Futura zien, dat zich herpakte. Snelle combinaties zette de verdediging van de E1 vast, maar dat zijn momenten dat Iris de rust in de ploeg brengt en als de vrouwelijke Virgil van Dijk de lijnen uitzet met Hannah. Futura scoort nog wel de 3-2, maar echt gevaarlijk wordt het daarna niet meer. Het lijkt erop dat het treffen met Refleks en het spel tegen het IJzeren gordijn van ‘Annemieks supervissen’ het laatste restje energie van Futura heeft opgesoupeerd. In het vierde kwart laat de E1 geen spaander heel van Futura en wordt het verschil in fitheid, felheid en gogme duidelijk. Roan en Emma, gevoed vanuit alle linies van de E1, aangemoedigd door het publiek en tevreden geobserveerd door Annemiek, Daimy en Romy brengen de score uiteindelijk naar 7-2.
Het publiek werd wederom getrakteerd op een schitterend schouwspel van zowel KVS als Futura. Met nog twee wedstrijden te gaan, richt Futura zich al op de zaalcompetitie. De E1 daarentegen kan volgende week ’s ochtends vroeg tegen de enige overgebleven concurrent, Refleks E2, het kampioenschap binnenhalen. Een goed begin van het seizoen!
Het technisch hart