Wij ontvingen het droevige bericht dat ons lid Ada Jol afgelopen zaterdag 30 januari op 65-jarige leeftijd is overleden. Ada heeft een kort maar hevig ziekbed gehad en kon de ongelijke strijd helaas niet winnen.

In het begin van de jaren 80 werd Ada, toen zo’n 25 jaar oud, lid van onze korfbalvereniging. Ada speelde zo’n drie seizoenen in de senioren samen met haar zus Joke, maar moest helaas, door haar onregelmatige werktijden in de zorg, stoppen met korfballen.

Via haar zus Ellen hield Ada zich op de hoogte en bleef altijd geïnteresseerd in het wel en wee van haar club.

In het jaar 2004 werd Ada opnieuw lid van KVS.

De meeste mensen binnen KVS kennen Ada goed van haar rol als KOTA. Waar er normaliter KOVA’s (kookvaders) en KOMO’s (kookmoeders) meegaan op het jaarlijkse jeugdkamp van KVS, is Ada jarenlang als KOTA (kooktante) van Manouk en Anieke meegeweest. Ada bereidde daar als lid van de kookploeg de heerlijkste maaltijden en serveerde deze op haar eigen unieke manier uit. Ada regelde via haar werk in de gehandicaptenzorg in Monster de vrachtwagens voor het KVS-kamp. Toen Ada niet meer officieel in de kookploeg zat, kwam zij altijd nog één dag langs op het kamp om het eten te serveren en de heerlijke sfeer te proeven. Ada verbleef dan altijd in haar eigen geliefde camper op een terrein dicht bij het kamp.

Wij wensen, namens de hele vereniging, familie en vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

In verband met de huidige coronamaatregelen zal de uitvaart van Ada in besloten kring plaatsvinden.

Bestuur KVS/Maritiem