De kids van KVS D1 hebben veel zin in dit nieuwe seizoen. De trainingsopkomst tot nu toe is 100% 🤩 en bij de aftrap op het Scheveningse strand waren er maar liefst 9 spelers teruggekomen van vakantie. 😉 Super leuk om met zo’n enthousiaste groep bezig te zijn.

De ‘oude’ D2 werd aangevuld met een paar toppers uit de E1. En dat is natuurlijk wel even wennen. Zaak dus om elkaar eerst goed te leren kennen. Met de kennismakingsbingo op de training, samen chillen op het veld en wat logeerpartijtjes her en der is dat proces in volle gang.

Valto

Onze tegenstander, de meiden van Valto, hadden we al ontmoet tijdens het NK Beachkorfbaltoernooi eind augustus. Dat zijn pittige en vaardige speelsters dus we wisten dat we aan elkaar gewaagd zijn.

Met gezellig veel ouders langs de lijn konden we beginnen. Liesbeth en Annette stonden in de startblokken met pen en papier voor wat statistieken en Anouk had fruit en een geheim wapen meegenomen voor in de rust. Ook coach Anniek kon er vandaag de hele wedstrijd bij zijn.

Maar wat een teleurstelling voor Emma. Ze voelde zich niet zo lekker en moest daarom van de kant toekijken. Gelukkig kon ze wel blijven aanmoedigen.

Schieten

In een gelijk opgaande strijd werd het inderdaad een gelijkspel (8-8). Een mooie pot korfbal van beide partijen. KVS D1 probeerde zoveel mogelijk te schieten. Het liefst dichtbij de korf. In de oefenwedstrijd tegen Velocitas en de competitiewedstrijd tegen Achilles lukte dat al ruim 40 keer. Vandaag kwamen we uit op 53!! doelpogingen. 👍👍 Super gedaan!

Op de training gaan we verder oefenen met vrijkomen voor het schot en veel “gooien, vangen, slaan en mikken” want dat is het ASM-thema van deze maand.

Dit jaar wordt een goed jaar omdat…

Tot slot nog een paar quotes van de kinderen. Dit jaar wordt een goed jaar omdat….
“Ik veel dingen ga leren”
“We goed ons best gaan doen en omdat we een gezellige groep zijn”