Van de Voorzitter

In mijn laatste stuk van 2020 had ik het al even over het omkijken naar diegenen die wellicht een lastige periode doormaken. Met de overlijdensberichten die in 2021 op de site zijn verschenen, weten we dat het voor sommigen een droevig begin van het jaar is geweest, en in het bijzonder voor de families van Benny Maas, die op oudjaarsdag overleed, en Ada Jol, overleden op 30 januari. Beiden zijn vele jaren lid geweest van KVS. Families en vrienden, heel veel sterkte toegewenst! In de huidige coronaperiode is afscheid nemen extra moeilijk, maar hopelijk hebben jullie veel blijken van steun en medeleven ontvangen, waarvan ik weet dat die nu nóg meer welkom zijn en worden gewaardeerd dan normaal.

Gert-Jan
In december had ik het over de zorgwekkende berichten rondom de gezondheidssituatie van onze vorige voorzitter Gert-Jan de Jager. Gert-Jan ligt al sinds half december in het ziekenhuis. Na een onzekere en spannende periode, met ups en downs, is er inmiddels sprake van een stijgende lijn en goed nieuws. Gert-Jan mag het ziekenhuis verlaten en kijkt ernaar uit om te beginnen aan zijn revalidatie in Den Haag (Basalt). De kaarten die door veel KVS’ers zijn gestuurd hebben Gert-Jan, Marion en familie heel erg goedgedaan. Gert-Jan, namens het bestuur en de leden wens ik je veel beterschap en natuurlijk een voorspoedige revalidatie en herstel toe!

Korfbal en binding
Een hele week geen korfbaltrainingen vanwege de sneeuw; dat is ongetwijfeld lang geleden voor het laatst gebeurd. Maar ik ga ervan uit dat iedereen deze week ander vertier heeft weten te vinden (en gezien de foto’s die ik voorbij heb zien komen, is dat zeker gelukt!).

Vorige week plaatsten we als bestuur deze tekst op de site over binding met de leden. Sinds het unieke en fantastische Houten Huis weten we precies wat die binding inhoudt. Maar binding kan op vele manieren plaatsvinden. Ten eerste door op dezelfde, enthousiaste manier door te blijven trainen. Door alle updates op de site en social media te blijven volgen. Met dank aan een zeer actief socialmedia-team blijft het namelijk updates regenen (of sneeuwen) op onze kanalen, geweldig! En door onze sponsoren te blijven steunen. Eind vorig jaar hebben we bijvoorbeeld alle sponsoren in het zonnetje gezet in de kersteditie van De Scheveninger. En door aandacht te blijven geven aan onze jeugd. In december deelden we samen met Edwin Raats Sinterklaas-pakketten uit voor alle jeugd.

Idee?
Afgezien van een korte opleving in september en begin oktober gaan we zo langzamerhand richting een volledig jaar dat er niet is gekorfbald in competitieverband. Dus daarom onze vraag: heb je een goed idee? Laat het ons dan vooral weten. Of laat weten wat je als team doet, zodat anderen daar weer hun voordeel mee kunnen doen. Of probeer activiteiten te organiseren met andere teams; inspireer elkaar!

Als bestuur vinden we overigens, gezien het feit dat er geen zaalcompetitie is gespeeld, een contributiekorting passend, zie deze uitleg op de site.

André Kuipers
Vooruitkijkend naar de komende maanden hoop ik natuurlijk, net als velen, dat we nog een (eventueel verlate) veldcompetitie kunnen spelen.

En als ik zelfs al even vooruitkijk naar het aankomende seizoen, valt het goede nieuws te melden dat we erg blij en trots zijn dat André Kuipers het aankomende jaar het eerste team van KVS onder zijn hoede gaat nemen. André heeft een cv als korfballer waar je u tegen zegt, en na een zeer succesvolle spelerscarrière is hij zich blijven inzetten voor de korfbalsport, bijvoorbeeld via zijn eigen bedrijf en als trainer-coach. André is al sinds vorig jaar actief betrokken bij KVS als trainerscoördinator bij de jeugdteams. We zijn erg blij met de intensivering van de prettige samenwerking en wensen André veel succes en plezier met het aanstaande hoofdtrainerschap.

Accommodatie
Voor wat betreft onze accommodatie (die er deze week overigens geweldig bijligt met de sneeuw), hopen we als bestuur dat we snel mogen starten met de bouw van onze nieuwe berging, waar we de leden vorig jaar in een bijzondere ledenvergadering over hebben bijgepraat en goedkeuring voor hebben gekregen. Alle documenten liggen bij de gemeente en we hopen op een spoedig “ja”. Het is nu echt tijd om de containers vaarwel te zeggen en er een ordentelijk gebouw voor in de plaats te “krijgen”.

Tot slot
Vanaf dit seizoen is KVS weer in de hoogste korfbalklasse vertegenwoordigd, op scheidsrechtersgebied welteverstaan. Diana Boogaard en Jelle den Dekker floten op het veld al enkele wedstrijden in de Ereklasse en geven nu als scheidsrechterskoppel acte de présence in de Korfbal League. Diana en Jelle, geniet ervan, en ook de komende wedstrijden heel veel succes gewenst! We zien jullie graag nog vaak langskomen via de livestream.

Tot ziens op het veld; houd vol! Het is mooi om te zien dat we nog steeds geholpen worden door een trouwe groep corona-coördinatoren; veel dank voor het mogelijk maken van de trainingen!

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)