Afgelopen zaterdag

Ik begon afgelopen zaterdag met een “schotklokdienst” bij de A1. Ik kwam erachter dat ik dat al vanaf het seizoen 2009-2010 doe, maar… ik ben zeker niet degene die het langst actief is. Er zijn enkele jurytafel-diehards die al vanaf “het begin” meedraaien; ik vermoed vanaf het seizoen 2007-2008, toen KVS voor het eerst in de Korfbal League uitkwam. Ik ben iedereen (zo’n 15 personen) die zich hier elke week voor inzet ontzettend dankbaar, en we kunnen natuurlijk altijd nieuwe aanwas gebruiken (score/tijd bijhouden, de schotklok bedienen of de rol van juryvoorzitter)…

Voorafgaand aan de wedstrijden van het eerste is er een mooie traditie ontstaan: de “teamfoto” met de spelers van KVS/Maritiem 1 en alle kinderen die oplopen. Erg leuk! Nadat het tweede de dertig had aangetikt, ging het eerste vervolgens toch wel een tikkeltje onverwacht onderuit in de Blinkerd, waar dit seizoen nog niet verloren was. Het eerste heeft dit zaalseizoen geweldige wedstrijden neergezet en ik kijk daarom erg uit naar een mooie en spannende reeks van vijf resterende zaalwedstrijden!

Slotstuk

Na afloop van het eerste was er nóg een wedstrijd, zeg maar het slotstuk van de zaterdag. En dat gebeurt niet vaak. Toch zijn het vermakelijke wedstrijden. Daar waar de Blinkerd het ene moment nog lekker gevuld is, wordt er bij aanvang van de volgende wedstrijd – in dit geval het zesde – alweer druk schoongemaakt en opgeruimd en neemt een select (en gezellig) gezelschap plaats op de tribune. Ik ken het klappen van de zweep maar al te goed, denkend aan enkele wedstrijden die 21.20 uur als aanvangstijd hadden tijdens mijn seniorenjaren (mijn korfbalschoenen heb ik overigens al enkele jaren niet meer aangetrokken). Dan is het toch fijn als er iemand op de tribune zit! Enfin, het zesde maakte er een vermakelijke wedstrijd van, het publiek werd op z’n wenken bediend en werd ook steeds enthousiaster en luidruchtiger. KVS/Maritiem 6, gefeliciteerd met de overwinning en hou dit vol!

Verlengd

Vorige week publiceerden we op de site het bericht dat de contracten met de technische staf van de selectie zijn verlengd met een jaar. Zoals ook uit datzelfde enthousiaste bericht bleek, zijn we daar als bestuur ontzettend blij mee en we hebben het volste vertrouwen in een succesvolle, vernieuwde samenwerking!

Nieuw

De wervingscommissie gaat helemaal los. Lees ook het stukje op onze site (klik op deze link!) over de jonge leden die zich de afgelopen tijd hebben aangemeld op onze vereniging. Van harte welkom! Landelijk lopen de korfbalaantallen terug, dus is het zaak om als vereniging ten minste stabiel te blijven en natuurlijk het liefst te groeien. Help – als het even kan – meezoeken naar nieuwe leden! Het momentum is er. Er resten nog enkele dagen om teams op te geven voor de tweede helft van de veldcompetitie. Bij de E hebben we al een E6 en wellicht nog een E7. En ook in de F zijn we nog op zoek. En ook daarna kan er uiteraard gezocht en geadverteerd worden met het oog op volgend seizoen.

Veld

De voorbereidingen voor de tweede helft van de veldcompetitie zijn al in volle gang. Afgelopen zaterdag had ik zelf niet veel verplichtingen in de Blinkerd maar aan een bepaalde tafel in de kantine werd serieus overleg gepleegd. Grote schema’s en indrukwekkende tabellen en grafieken lagen uitgeklapt op tafel. KVS/Maritiem organiseert namelijk voor A- tot en met F-spelers het Toernooi voor de Toekomst (3 en 4 april), zie deze link. Uiteraard doen we zelf met veel teams mee. Maar dat niet alleen… veel clubs hebben hun medewerking al toegezegd. Organisatie, veel succes met deze enorme klus!

Een mooie (korfbal)week gewenst!

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)