Contrast

Ik schrijf deze Van de Voorzitter ongeveer drie weken nadat er voor het laatst wedstrijden zijn gespeeld in de Blinkerd. Het contrast is groot met hoe we toen de zaterdag doorkwamen. De hele dag wedstrijden, van negen uur ’s ochtends tot halftien ’s avonds. Het stroomde al vroeg vol in afwachting van de wedstrijd van het eerste tegen GKV. Je merkt dan al snel aan alles dat het druk gaat worden. Zo’n drukte hadden we denk ik al een tijdje niet meer meegemaakt in de Blinkerd. En op sociale media ging het na afloop los. Als ik me niet vergis is er zelfs een “like-record” gevestigd met Erics foto van Madjid op Instagram, die de heerlijke groepsfoto na de winst van de Haagse Korfbaldagen van de troon stootte als meest gelikete foto.

Stil

Sindsdien ligt het land vrijwel stil. Velen zullen het korfbal missen. Ik natuurlijk ook. Het korfbal, alle actie op zaterdag, maar misschien wel vooral de reuring, de mensen en de gezelligheid. Dat er niet wordt gekorfbald is jammer en ook zuur voor degenen die net lid zijn geworden van onze vereniging. En natuurlijk zonde dat er door sommigen al zo hard is gewerkt om een aantal (inmiddels geannuleerde) toernooien mogelijk te maken op ons veld.

Ik denk ook nog een keer terug aan drie weken geleden, toen het (tot laat!) goed toeven was in sportcafé ’t Nesjuh. Voor velen die op dit moment eigen baas zijn, of anderszins in een onzekere werksituatie zijn beland, is het moeilijk; sterkte!

Korfbal

Voorlopig is ons veld tot 1 juni gesloten. Hierbij volgen we de terechte oproep van de korfbalbond, als reactie op de meest recente maatregelen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit roept ook veel vragen op; het is op een aantal gebieden wachten op besluitvorming van de korfbalbond. Als er iets te melden valt, plaatsen we dat uiteraard op onze site en socialemediakanalen, zoals we dat de afgelopen tijd trouw hebben gedaan.

Kamp

Youri en Pieter, de hoofdleiders van het kamp, zijn inmiddels aan de voorbereidingen van het altijd succesvolle KVS-kamp begonnen. Zij hebben een glashelder stuk op de site geplaatst, waarvoor dank! Natuurlijk willen we allemaal dat het kamp doorgaat. Sterker nog, het zou een ontzettend mooi gebeuren zijn na een periode van min of meer sociale isolatie. Maar het zijn onzekere tijden waarin gezondheid prioriteit heeft. Voor het doorgaan van het kamp zijn de maatregelen van het kabinet voor bijeenkomsten van belang, die op dit moment 1 juni als einddatum hebben. Mocht er op een gegeven moment door het kabinet en het RIVM groen licht worden gegeven voor bijeenkomsten in juli, dan beschouwen wij dit als belangrijkste teken dat het kamp op een veilige manier door kan gaan. Daarnaast is het aantal aanmeldingen van belang. We hopen op ieders begrip voor deze “mitsen en maren” en ook voor de besluiten die zullen volgen. Als optimist zeg ik: laten we uitgaan van een positieve afloop! Schrijf je in voor het kamp via deze link!

Korfbal-minded

Probeer in deze korfballoze periode toch ook een beetje korfbal-minded te blijven, of blijf fit! Houd contact met elkaar, houd de teamapps een beetje levendig, et cetera. En kijk goed om je heen of er misschien wel iemand wat hulp kan gebruiken. “Let een beetje op elkaar” is de inmiddels bekende uitspraak van de premier, en absoluut van toepassing op onze vereniging. En o ja, bezoek de anti-verveel-pagina. YouTube lijkt een onuitputtelijke bron te zijn van KVS- en korfbalvermaak. Ik heb even gegrasduind en zag mezelf (helaas) ook nog in een oud filmpje voorbijkomen. En ook dat er verschillende “challenges” zijn opgestart; mooi! En misschien heeft er iemand nóg meer ideeën om de leden bij KVS te blijven betrekken in deze periode…

Oproep

En kijk nog even naar deze oproep op de KVS-site van een week geleden. We zijn op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor een activiteitencommissie voor de jeugd, inclusief de jongste jeugd. We willen als bestuur namelijk dat er op regelmatig(ere) basis activiteiten voor de jeugd worden georganiseerd. Hopelijk zijn bijvoorbeeld ouders van jeugdleden of onze oudste jeugd geïnteresseerd om dit op te gaan pakken. Laat het me weten!

Gezondheid

Voor nu wens ik iedereen veel sterkte, en degenen met een mindere gezondheid veel beterschap, toe. Blijf gezond! En ik wens ook degenen veel sterke toe van wie in deze periode juist heel veel inzet wordt verwacht op werkgebied.

Houdt u zich aan alle richtlijnen. Dan zien we elkaar hopelijk snel! Mail, app of bel me gerust wanneer er vragen zijn.

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl; 06-42813861)