Wat is iedereen met veel energie en enthousiasme aan het seizoen begonnen! De eerste competitieweken zijn werkelijk voorbijgevlogen. Op zaterdag is het “gewoon” aangenaam toeven op het veld. En het is mooi om te zien dat alle commissies voortvarend van start zijn gegaan (bijvoorbeeld de kersverse jeugdactiviteiten-commissie!). En dat geldt ook voor het bestuur; we hebben inmiddels alweer twee vergaderingen achter de rug.

Voordat ik een aantal onderwerpen uitlicht: de Grote Clubactie is weer begonnen! Vorig jaar is er een recordbedrag opgehaald met dank aan de vele enthousiaste lotenverkopers en alle gulle gevers! Doe dit jaar weer mee en steun de vereniging! De opbrengst komt ten goede aan alle investeringen die we als vereniging willen gaan doen op ons terrein (zie ook hieronder), en voor zowel alle lotenverkopers als -kopers zijn er mooie prijzen te winnen! Zie hier het stukje over de Grote Clubactie van Sander.

Haringbokaal

Ik begin met de Haringbokaal, exact twee weken geleden. Het eerste toernooi mét korfbalteams sinds de corona-uitbraak. Een “corona-editie” dus, dat wel, maar er werd met nét zo veel enthousiasme als voorheen gekorfbald, gefloten, bardienst gedraaid, omgeroepen, et cetera. Ook het publiek genoot met volle teugen. Samen met Claudia mocht ik, net als vorig jaar, de prijsuitreiking verzorgen, waarbij we Avanti hebben gekroond tot trotse winnaar van de 23e editie van de Haringbokaal. Na de uitreiking was het nog erg gezellig op het terras (wat nu overigens niet meer mogelijk zou zijn vanwege de aangescherpte regels, zie hieronder!). Ja, het was een succes! Bedankt, Annenel en Ellen, voor de algehele organisatie en uiteraard iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen!

Corona

Op de site verschijnt spoedig een nieuwe update van het bestuur over de coronaregels. Het betreft de sluitingstijd van de kantine en de aangekondigde intensievere controles door de gemeente Den Haag bij sportclubs. Lees de update goed en voorkom boetes voor jezelf en de vereniging door goed op de basisregels te letten. Er is overigens ook een meldplicht ingesteld voor samenkomsten met meer dan 50 personen; daar zullen wij als bestuur zorg voor dragen.

Zaalcompetitie

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de zaalcompetitie door. De voorbereidingen zijn in volle gang, bijvoorbeeld als het gaat om het plannen van de trainingen en wedstrijden. En we zijn alvast even langsgeweest bij de Blinkerd (met nieuwe verlichting in de hal met dank aan de gemeente!) en ’t Nesjuh (met veel enthousiasme weer open!) om afspraken te maken. Wordt vervolgd!

Toekomst (1)

Op 2 september was er een bijzondere editie van de algemene ledenvergadering, namelijk een (overigens niet heel goed bezochte) bijeenkomst waarin we de leden informeerden over de vernieuwingsplannen op ons terrein. Het gaat om nieuwe veldverlichting, zonnepanelen op het dak van de kantine en een nieuw bijgebouw naast de kantine ter vervanging van de toch wel enigszins verjaarde en verroeste containers. Een hele smak geld, maar erg belangrijk met het oog op de toekomst. Na een financiële onderbouwing van het bestuur kwam er goedkeuring van de aanwezige leden. Inmiddels hebben we het subsidieproces kunnen vervolgen. We hopen dat er spoedig begonnen kan worden met het vervangen van de containers. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen!

Toekomst (2)

Afgelopen woensdag zijn de inlooptrainingen weer begonnen. Als vereniging willen we juist in deze periode zoveel mogelijk kinderen aan het sporten krijgen en het zou mooi zijn als we daarmee ook nog kinderen enthousiast kunnen maken om lid te worden. De groei-ambitie is er en is ook belangrijk voor onze toekomst. De opkomst bij de eerste inlooptraining stemt, dankzij de inzet van de wervingscommissie, erg tevreden. Uiteindelijk hebben we ook de hele vereniging hierbij nodig. Dus: weet je nog iemand die korfbal weleens uit wil proberen? Verwijs naar de inlooptrainingen op 30 september en 7 oktober. De laatste training, die op 7 oktober, is zelfs een pannenkoekentraining!

Sportcoördinatoren

Wij zijn erg blij dat wij vanaf dit seizoen vanuit de gemeente Den Haag twee sportcoördinatoren aan ons verbonden hebben. We verwelkomen met veel enthousiasme André Kuipers en Tymen Mos als sportcoördinatoren bij KVS/Maritiem. Tymen kent KVS op z’n duimpje en gaat zich onder andere richten op het ondersteunen van de wervingscommissie, terwijl André zich met al zijn korfbal- en topsportervaring gaat inzetten voor het technische beleid en trainersbegeleiding. Nogmaals welkom, veel succes en plezier in jullie functies bij KVS en we zien jullie graag vaak op ons veld of in de Blinkerd!

Tot zaterdag,

Peter van der Zwan, voorzitter