Ik schrijf deze Van de Voorzitter in een weekend waarin normaal gesproken de eerste competitiewedstrijden in de zaal zouden zijn gespeeld. Dat is nu natuurlijk een ander verhaal; geen blikken op de ranglijst na speelronde één en dan heb ik het maar even helemaal niet over de gebruikelijke gezelligheid in de kantine na afloop van de eerste wedstrijden.

Contact

Alhoewel de gebruikelijke mailtjes, appjes en vergaderingen doorgaan, heb ik zelf natuurlijk ook wat minder contact met iedereen. Dat is zonde, want de soms vluchtige contacten op zaterdag of juist de langere gesprekken zijn een mooi en belangrijk onderdeel van het “voorzitter-zijn”. Tijdens de inmiddels bekende coronacoördinator-diensten spreek ik gelukkig nog de nodige KVS’ers. Het is goed om te zien dat de jeugdteams inmiddels het ritme van een doordeweekse training en een zaterdagse training alweer een aantal weken te pakken hebben.

Gezelligheid

Het is niet alleen maar (somber) coronanieuws dat de klok slaat. Via de social media hebben we de afgelopen weken een hoop KVS-gezelligheid voorbij zien komen, bijvoorbeeld als het gaat om de quizzen voor de jeugd.

Ook stonden de kampioensteams van het veld de afgelopen weken erg prominent (en trots!) in De Scheveninger, mét gezellige foto’s!

De DEF-teams kregen vorige week trainen van André Kuipers, een van onze sportcoördinatoren, wat leidde tot sportieve en gezellige beelden op social media.

En als klap op de vuurpijl vielen de twee(!) filmpjes op die van onze allerjongste leden – de KVS-Kangoeroes – waren gemaakt door de korfbalbond. Beide filmpjes (hier en hier) staan op alle social media van de bond en KVS en zijn massaal gedeeld en geliket. Een pluim voor iedereen die op zaterdagochtend in de weer is om de Kangoeroe-trainingen te verzorgen en in het bijzonder natuurlijk Anne, die de kijker overigens als een waar presentatietalent door de tweede film heen begeleidde.

Toernooien

KVS zou KVS niet zijn als er ook de komende weken nog het een en ander op het programma staat. Ten eerste een 4-tegen-4-toernooi op 29 december; geef je snel op via deze link! En ook een beachkorfbaltoernooi in Lindoduin op 23 december, waar nog meer informatie over zal volgen.

Het Houten Huis

We herinneren ons allemaal nog de geweldige uitzending “Samen voor KVS” van begin mei. Ruben en Sander gaan rondom de kerst wéér een (nog langere) marathonuitzending verzorgen, namelijk van 18 tot en met 20 december. Schrijf de data alvast in je agenda. En mocht je leuke ideeën hebben, laat het Ruben en Sander even weten!

Ledenvergadering

De ledenvergadering komt eraan. Die zal vanzelfsprekend online plaatsvinden. We hebben eerder dit jaar al de diverse investeringen met de leden besproken die we op onze accommodatie van plan zijn te doen. Uiteraard zullen we hier een korte update over geven, maar verder staat het afgelopen seizoen centraal, naast een vooruitblik op het beleidsplan voor de komende jaren (waar willen we naartoe met de vereniging?). Praat mee op 10 december!

En nu?

Het is afwachten wat er de komende maand gaat gebeuren. De korfbalbond verwacht niet vóór 9 januari te beginnen met de competitie. Die startdatum zou trouwens al heel mooi zijn, want volgens de KNKV-routekaart kan er dan zelfs nog een volledige competitie gespeeld worden.

Ik kan niet anders dan benadrukken hoe goed ook nu de “coronatrainingen” door iedereen worden opgepakt. Inmiddels hebben we ook een flinke groep coronacoördinatoren die elke week een paar uurtjes opofferen om KVS te helpen; dank daarvoor! Blijf vooral fanatiek trainen met je team; niet alleen om fit te zijn wanneer de competitie begint maar ook om “echt” contact te houden met je teamgenoten. En vooral: houd vol en blijf gezond.

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)