Wij schrokken heel erg van de ziekenhuisopname van Gert-Jan de Jager, die bijna acht jaar voorzitter van onze vereniging was toen ik het in 2018 van hem mocht overnemen. Nadat hij zich niet goed voelde en niet meer goed kon lopen, is Gert-Jan vorig weekend in Leyenburg (Haga Leyweg) opgenomen. Een gevaarlijke bacterie bleek zijn lichaam te zijn binnengedrongen. Ook heeft Gert-Jan een spier-/zenuwaandoening waar hij voor behandeld wordt. Er is nog een hoop onduidelijk maar nu is het vooral vertrouwen hebben in de artsen en de nieuwe kuur die je hopelijk een stuk beter laat voelen. Gert-Jan, ik wens je, namens het hele bestuur en alle leden, ontzettend veel sterkte toe de komende tijd. We denken aan je.

Een blijk van steun en medeleven kan het best naar Gert-Jans thuisadres gestuurd worden (Meloenstraat 120, 2564 TL, Den Haag). Voor Marion en de verdere familie is het momenteel extra moeilijk te midden van de coronabeperkingen en de aanstaande operatie (dinsdag) van Dick van der Stelt sr. in hetzelfde ziekenhuis aan zijn hartkleppen: veel kracht en sterkte toegewenst!

Op slot

Precies een week geleden hoorden we van de premier dat het land nog wat meer op slot moet. We zullen onze trainingen vanaf begin volgend jaar verplaatsen naar het veld (meer info volgt via de site). En de start van de competitie is nog wat meer uitgesteld. Het spelen van een halve competitie in de zaal is nog het “hoogst haalbare” maar raakt steeds verder uit zicht. De activiteiten die op de agenda stonden (bijvoorbeeld de jeugdtoernooien en het schaatsen) moeten verplaatst worden; erg zonde natuurlijk, maar we gaan het allemaal inhalen.

Het Houten Huis

Afgelopen weekend was het tijd voor een evenement van een hele andere orde. In navolging van Samen Voor KVS Live eerder dit jaar bedachten Ruben van Arkel en Sander Peters Het Houten Huis. De plannen waren groots. Waar het eerder dit jaar nog één dag betrof, was het nu een uitzending verdeeld over de vrijdag, zaterdag én zondag. Dat betekende 40 uur lang radio maken in ons clubhuis en daarmee de verbinding opzoeken met alle KVS’ers (overigens bereikte de actie ook andere clubs). Op verschillende manieren kon er geld gedoneerd worden aan onze club. Het was een eer om aan het eind van de marathonuitzending het voorlopige eindbedrag bekend te mogen maken. Dat staat nu op zo’n 8.500 euro en de verwachting is dat dat nog zal oplopen de komende dagen. Ongelooflijk. KVS op z’n best.

Het Houten Huis is wat mij betreft een unieke verenigingsactie. Natuurlijk gaat veel dank uit naar Ruben, Sander en de volledige HHH-crew. Jullie hebben je ontzettend veel slagen in de rondte gewerkt om dit initiatief tot een succes te maken. Daarnaast veel dank aan alle gasten en iedereen die heeft opgetreden en bijgedragen. En uiteindelijk gaat het om onze leden en iedereen die KVS een warm hart toedraagt: jullie hebben gekeken, geluisterd én ontzettend veel geld gedoneerd. Dank!

Een aantal bijzondere momenten: het aangevraagde nummer voor Gert-Jan op zaterdagavond, de professionaliteit van de gehele uitzending en uiteraard al die jeugdleden – én “gastlopers”, zelfs uit Friesland! – die de longen uit hun lijf renden tijdens de sponsorloop op zaterdag (sommigen zelfs meer dan 30 rondjes in 30 minuten!). Verder heb ik genoten van het aantal kijkers (op zaterdag was het laat – heel laat – en nog steeds stemden enkele diehards af op de show; sterker nog, er vonden nog telefoon- en videogesprekken plaats!), de hilarische (en erg goed georganiseerde) bingo op zondag, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ledenvergadering

Op donderdag 10 december vond de Algemene Ledenvergadering plaats, via MS Teams. Gelukkig mogen we als bestuur weer een jaartje door en dat doen we met heel veel plezier; dank voor het vertrouwen! Ook de financiële resultaten zijn goedgekeurd. Verder schetste ik het plan voor het volgende beleidsplan van de vereniging waar we de leden meer bij gaan betrekken; meer informatie volgt hier uiteraard nog over.

Richting een sportief 2021

Wat een jaar was het. Veel onzekerheid, ontzettend veel protocollen en veel te weinig korfbal. Toch zijn we er met z’n allen voor gegaan. Met hoge trainingsopkomsten, een mooie septembermaand met een hoop korfbal, toernooien in juli en september, een enorm geslaagde kampdag, het recente sinterklaasfeest, veel activiteit op de website en social media, en vele andere initiatieven. Dat maakt mij trots op alle leden en vrijwilligers vanwege hun flexibiliteit en positiviteit. En op onze sponsoren voor hun blijvende steun in deze periode.

Graag besluit ik dit jaar door iedereen gezegende kerstdagen toe te wensen. Een ander kerstfeest dan normaal, in kleinere kring. Daarom is het des te belangrijker om elkaar te steunen en aan elkaar te denken, met name aan degenen die momenteel een lastige periode doormaken.

Ten slotte wens ik iedereen een voorspoedig 2021 toe. Hopelijk wordt het een sportief jaar met een hoop korfbal en veel activiteiten op de vereniging en in ons clubhuis. Daar gaan we gewoon van uit.

Peter van der Zwan, voorzitter
voorzitter@kvskorfbal.nl