Toernooiwinst!

Alleen maar blije KVS-gezichten in de Eibernesthal. Zoveel was wel duidelijk afgelopen zaterdag, na afloop van de finale van de Haagse Korfbaldagen. Ook ik had het prima naar m’n zin. Vanaf de eerste seconde oogde ons eerste scherp, was het fel, produceerde het direct al fraaie doelpunten en scoorde het eigenlijk steeds wanneer Fiks terug in de wedstrijd leek te komen. IJzersterk. Het was genieten geblazen op de tribune, waar overigens de emoties (op een positieve manier) hoog opliepen. Men brulde en schreeuwde het eerste naar de overwinning. Ik kon mezelf uiteraard ook niet inhouden. Ik wil alle supporters bedanken voor de enorme steun die de spelers ongetwijfeld aan jullie hebben gehad. En natuurlijk: KVS 1, spelers en staf, van harte gefeliciteerd met de ontzettend verdiende winst van de Haagse Korfbaldagen. Geniet vooral nog even na. Jullie hebben alle aanwezigen en de volgers van de livestream getrakteerd op een mooie avond. De livestream – inclusief huldiging door de wethouder, diverse plichtplegingen én een interview met aanvoerder Pieter – staat overigens nog gewoon op YouTube, dus de echte fanatici kunnen hun favoriete momenten nog even terugkijken (heb ik zojuist gedaan).

Het tweede heeft een puik toernooi gespeeld tegen de eerste teams van Futura/Dubbel Zes, ALO en Maassluis. De A1 verloor beide wedstrijden; het team komt al aanstaande zaterdag in actie in de Hoofdklasse; kom de A1 aanmoedigen (12.30 uur)!

Begin zaal

We gaan ons opmaken voor de zaalcompetitie. Met alle vrijwilligers en Sandra als overgangsklassemanager moet het met de organisatie daarvan helemaal gaan lukken.

Met de Blinkerd zijn ook dit jaar weer verschillende afspraken gemaakt. Waar de Blinkerd een aantal verantwoordelijkheden heeft, hebben wij die ook. Let onder andere op het netjes opbergen van alle korven en palen na afloop van de trainingen; zie het bericht hierover op onze website. Verder verwacht de Blinkerd van ons dat wij in de hal zelf niet eten en drinken (water uitgezonderd); op de tribune mag dat wel.

De komende weken gebeurt er een hoop:

• De Jumbo-actie draait op volle toeren; alleen maar positieve geluiden heb ik gehoord over het boek en de actie. Fantastisch! Ik ben zelf ook een kijkje gaan nemen en trof een gezellige groep KVS-jeugdleden aan bij binnenkomst. In december organiseren we samen met de Jumbo een ruilmoment.
  • Op 15 november vindt de bingo plaats in het clubhuis. Komt dat zien en meemaken!
  • De ledenvergadering zal dit keer op een maandag gehouden worden. Het wordt 9 december. Het bestuur hoopt op een hoge opkomst!
  • Er kunnen nog loten gekocht worden (3 euro per lot) in het kader van de Grote Clubactie. Er vallen mooie prijzen te winnen. Steun de vereniging en koop loten via deze link.
  • Naast de competitiewedstrijd van de A1 spelen veel jeugdteams aanstaande zaterdag een oefenwedstrijd. Op 23 november begint de zaalcompetitie voor de meeste teams; het eerste begint met een thuiswedstrijd tegen, jawel, HKV/Ons Eibernest. Wees daarbij! Het zal na afloop ongetwijfeld goed toeven zijn in Sportcafé ’t Nesjuh, dat helemaal in een nieuw jasje is gestoken.

Hopelijk zie ik je bij de bingo, de ledenvergadering, de Jumbo of natuurlijk in de Blinkerd.

Peter van der Zwan, voorzitter
(voorzitter@kvskorfbal.nl)