Laat ik beginnen met de mooie manier waarop we het seizoen momenteel aan het afsluiten zijn. Een paar weken geleden besloot de korfbalbond toch wel redelijk onverwacht dat er nog een korte jeugdcompetitie gespeeld zou gaan worden. Inmiddels hebben onze 20+ jeugdteams al twee wedstrijden gespeeld. Ons veld ziet er op de zaterdagochtend weer ouderwets vol uit; genieten! Complimenten aan de jeugdcommissie, die alles met grote spoed in elkaar heeft gezet.

En… vorige week woensdagavond zag ik KVS 4, 5, 6, 7 én 8 trainen; goed om te zien! Hierbij ook een speciale vermelding voor het vijfde, dat al maandenlang op enthousiaste wijze en altijd in een vrijwel complete samenstelling door is blijven trainen. Tot woensdag!

Komende weken

Er staat de komende weken gelukkig nog een hoop op de KVS-agenda. Op vrijdag 25 juni vindt er een nieuwe editie van het 1-tegen-1-toernooi plaats. Helaas mogen ouders dan nog niet het terrein op (de versoepelingen gaan de 26ein), maar dat mag de pret zeker niet drukken; met een imposant wedstrijdschema en de afhaal-mogelijkheid van onze kantine wordt het ongetwijfeld een groot succes.

Terwijl zaterdag 26 juni de laatste competitiezaterdag is, is het een week later (zaterdag 3 juli) tijd voor een grootse seizoensafsluiting voor de jeugd. Zie dit bericht op onze site voor wanneer iedereen verwacht wordt en wat er zoal te beleven valt die dag. Ook hopen Ciska en Ellen weer spoedig de 50+-soos te kunnen hervatten, na bijna een jaar “afwezigheid”. En… ook de vrijwilligersavond komt er nog aan! Dus: houd de website de komende tijd in de gaten!

Over ongeveer een maand is het tijd voor het KVS-kamp. Een aantal weken geleden was al duidelijk dat het mogelijk zou zijn het kampprotocol van de overheid te volgen en dus het kamp door te laten gaan. Ik wens iedereen (bijna 90 kampkinderen!) ontzettend veel plezier, en uiteraard Youri, Pieter, de voltallige leiding en de kookploeg heel veel succes met de organisatie. Er zal ongetwijfeld weer het een en ander van jullie verwacht worden qua aanpassingsvermogen, maar met de aangekondigde versoepelingen wordt het ongetwijfeld nog net wat makkelijker.

Club van het Jaar

We waren genomineerd voor Club van het Jaar. Plotsklaps ontvingen we een mail dat we waren toegevoegd aan de laatste 13(!) sportclubs van Nederland. Op zich al mooi nieuws natuurlijk. Maar… als je bij de laatste 13 van Nederland zit, wil je natuurlijk ook de laatste 4 bereiken. Zo gingen in elk geval Ruben en ik de presentatie (en het vraaggesprek) in die we pasgeleden hebben gegeven voor een vakjury. We hebben de jury meegenomen door het afgelopen KVS-jaar en hebben het “KVS-verhaal” verteld. We legden uiteraard de nadruk op enkele prachtige activiteiten die door en voor de leden zijn georganiseerd om ook tijdens de coronaperiode onze vereniging draaiende te houden. Klinkende voorbeelden zijn onder andere Het Houten Huis, de kampdag en de maaltijdenactie in 2020. We zijn daarnaast vrijwel het hele jaar zoveel mogelijk blijven sporten, met de jeugdteams veelal twee keer in de week (zelfs toen het erg koud of juist erg warm was!). En wat te denken van onze zichtbaarheid op social media en in de krant? Hoewel we de finale helaas niet hebben gehaald, mogen we met z’n allen trots zijn op wat we het afgelopen jaar als vereniging voor elkaar hebben gekregen. Niet voor niets zaten we bij de laatste 13 van Nederland…!

Welkom!

Tijdens de pitch brachten we uiteraard ter sprake dat we sinds 1 mei ongeveer 30 nieuwe jeugdleden hebben mogen verwelkomen op onze vereniging. Echt geweldig! De F-training op de woensdag (een ontzettend grote groep) ziet er erg gezellig uit, maar ook binnen andere leeftijdscategorieën trainen en spelen er nieuwe leden mee. Welkom iedereen! De meimaand hadden we omgedoopt tot wervingsmaand en dat heeft dus z’n vruchten afgeworpen. Onder andere de tassenactie, mede mogelijk gemaakt door de Jumbo en natuurlijk de inzet van de wervingscommissie, was een groot succes (en die gaat nog wel even door, dus als je lid wordt of iemand lid maakt, krijg je nog steeds zo’n tas cadeau!).

In de juni-competitie spelen meerdere teams met kinderen die hun allereerste wedstrijden spelen. Het gaat er natuurlijk vooral om dat iedereen een beetje went aan het korfbalspelletje en steeds beter wordt. Maar natuurlijk is het ontzettend gaaf om te zien dat de F2 de eerste wedstrijd heeft gewonnen met 5-4 en afgelopen zaterdag gelijk heeft gespeeld; wat een prestatie!

Tot slot

Er gebeurt momenteel nog veel meer op de vereniging: check bijvoorbeeld de voortgang van de aanbouw van het nieuwe gebouw achter ons clubhuis zodra je op KVS bent; en inmiddels is ook de nieuwe led-verlichting geïnstalleerd.

Geniet van de laatste weken van het korfbalseizoen!

Peter van der Zwan, voorzitter
petervdzwan@gmail.com / 06-42813861