Dit seizoen introduceert KVS/Maritiem het ASM-model binnen de jeugdopleiding. Dit model voor veelzijdig bewegen maakt dit jaar onderdeel uit van de wekelijkse trainingen. Met als doel (nog) meer plezier en een bredere ontwikkeling van de spelers.

ASM staat voor Athletic Skills Model en is gebaseerd op een mix van wetenschappelijke bevindingen en praktijkervaring. Het bestaat uit 10 basisvaardigheden en is erg leuk toe te passen binnen onze korfbalopleiding. Het gaat er vanuit dat je eerst een goede beweger gaat worden en daarna een betere specialist in korfbal. Het zorgt voor veel variatie in de trainingen, wat leuker en uitdagender is voor kinderen. Aanpassingsvermogen & creativiteit stimuleren staan hierbij centraal.

10 vaardigheden

Het ASM kent 10 verschillende vaardigheden: Balanceren en vallen; Stoeien en vechten; Gaan en Lopen; Springen en landen; Rollen, duikelen en draaien; Gooien, vangen, slaan en mikken; Trappen, schieten en mikken; Klimmen en klauteren; Zwaaien en slingeren; Bewegen op- en maken van muziek.

In het seizoen 2021-22 zullen alle 10 grondvormen aan bod komen tijdens de training.

Gaan en lopen

Het thema van deze maand is ‘Gaan en lopen’. De vaardigheden die hieronder vallen zijn;  kruipen, tijgeren, huppelen, hardlopen, galopperen, hinkelen, huppen, buikschuiven, draaien, keren, stoppen en starten. En hiermee zijn weer een heleboel oefeningen te bedenken. Ter inspiratie ontvingen alle trainers aan het begin van de maand 55 oefeningen van André Kuipers. Maar trainers kunnen dat natuurlijk zelf uitbreiden en aanpassen aan het niveau van de kinderen. Filmpjes van leuke oefeningen delen we met elkaar in de trainers-appgroep.

Plezier

Onze trainers zetten zich dit jaar dus volledig in voor de complete ontwikkeling van de spelers. Iedereen groeit door successen en plezier op zijn eigen niveau en tempo.

Voor vragen kun je terecht bij André en Annemieke (06-34150167).