Oprichting

KVS is opgericht in februari 1927. De club begon als korfbalvereniging, maar na enkele jaren kon je behalve korfbal ook andere sporten beoefenen. Bij

tHokje
Het Cas van Dijkpark

de “Kontakt Vereniging Scheveningen” kon onder andere ook gezwommen, gewandeld en getennist worden. In oorlogstijd besloot men al deze verenigingen te verzelfstandigen, waardoor de Christelijke Korfbal Vereniging Scheveningen een feit was.

Prestaties

Sinds de groei van de vereniging in de jaren ’80 werd KVS 1 regelmatig kampioen in de overgangsklasse, zowel in de zaal als op het veld. Vaak degradeerde de ploeg alleen ook weer uit de hoofdklasse, waardoor KVS ook wel eens het Volendam van het korfbal werd genoemd. Aan het eind van de jaren ’80 werd er een initiatiefgroep in het leven geroepen die moest gaan zorgen voor een beleidsplan voor KVS. Dit zogeheten “Plan 2000” had als doelstelling dat KVS in het jaar 2000 een stabiele hoofdklasser moest zijn. In de jaren ’90 ging men aan de slag met het nieuwe beleidsplan en in 1993 werd Hans Heemskerk trainer/coach van KVS 1, nadat hij al een tijd actief was als jeugd coördinator bij KVS. Onder leiding van Heemskerk bereikte KVS 1 in 1995 het eerste hoogtepunt door het behalen van de halve finale in de veldcompetitie. Het jonge KVS-team verloor deze halve finale van PKC, maar KVS was wel op de kaart gezet.

In maart 2007 promoveerde KVS 1 onder leiding van Frits Broers voor het eerst naar de Korfbal League, de competitie waarin alleen de beste 10 ploegen van Nederland mogen acteren. Het Korfbal League-avontuur duurde slechts één seizoen, maar het jaar erop was de ploeg onder leiding van oud-speler Riko Kruit heel dicht bij een terugkeer op het hoogste niveau. In de hoofdklassefinale werd KVS 1 echter na verlenging verslagen door OVVO uit Maarssen.

MG_0059-e1398362997534Het jaar daarop was het wel raak. Opnieuw onder leiding van Kruit wist men dit keer de finale te winnen van DVO uit Bennekom in een zinderende wedstrijd. In het seizoen 2010/2011 bewees KVS in de Korfballeague verder te zijn dan twee jaar eerder, maar men kon zich niet handhaven. In de seizoenen daarna knokte KVS 1 daarom opnieuw voor promotie naar de hoogste klasse in het zaalkorfbal. Onder leiding van Marrien Ekelmans heeft KVS in 2014 opnieuw de Korfbal League bereikt, nadat het een jaar eerder werd uitgeschakeld in de kruisfinales door DOS’46.

KVS is begonnen met spelen op het strand en even later bij de watertoren in de duinen. Mede door de oorlog moest men door de jaren heen meerdere malen wisselen van speellocatie. Sinds de jaren ’50 speelt KVS in het Westbroekpark. Het gedeelte van het park dat aan de Cremerweg ligt, is sinds de opening van het kunstgrasveld in 1997 vernoemd naar erelid en oud-voorzitter Cas van Dijk.

Jeugd

Het topsportbeleid, dat in de jaren ’90 werd ingevoerd, leidde ertoe dat in 1993 het eerste nationaal kampioenschap bij de jeugd werd behaald. In de jaren die volgden won de KVS-jeugd meerdere malen een N.K. Ook de A-junioren hebben inmiddels enkele keren kans gemaakt op eremetaal, maar visten even zo vaak net achter het net door de finale of halve finale te verliezen. KVS 2 werd in het seizoen 2009/2010 veldkampioen voor reserveteams, nadat een jaar eerder de finale was verloren.

Activiteiten

Naast het sportieve element op de club KVS zorgt men ook voor talloze andere activiteiten. Zo is er voor de jeugd tot 16 jaar ieder jaar het KVS-jeugdkamp, waar ongeveer 70 jongeren aan deelnemen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld spelletjesavonden, spooktochten en bingo-avonden georganiseerd voor de jeugd. Voor de wat ouderen is er ook genoeg te doen op KVS. Denk hierbij aan de 16+ Feesten, dartavonden, pokeravonden en barbecue-avonden voor de gehele vereniging. Daarnaast wordt ieder jaar de familiedag georganiseerd, waarbij ouders van spelende kinderen en oud-spelers hun kunsten kunnen vertonen.
Ook een groot evenement op KVS is de Haringbokaal, waar de KVS Recreanten in actie komen. Op dit toernooi komen recreanten vanuit het hele land af!

Gedragsregels

Iedereen die is betrokken bij KVS, zij het als speler, coach, scheidsrechter, beheerder, ouder, toeschouwer, vrijwilliger of bezoeker wordt verwacht de kernwaarden van onze vereniging hoog te houden.

Samen voor respect, plezier en sportiviteit.

– We zijn een vereniging; iedereen telt mee en helpt mee.

– Een veilige, gezellige en plezierige omgeving staat centraal, ook online.

– We hebben respect voor elkaar, elkaars eigendommen en onze omgeving.

– Win met sportiviteit, verlies met waardigheid.

– Sociale media dragen bij aan een positief imago van de vereniging.

– Weiger pestgedrag, racisme, geweld, overmatig alcohol gebruik en drugs

– Geniet van het spel en onze mooie vereniging!

Vertrouwenspersoon:

Adrie van Arkel

dhvanarkel@casema.nl

Veel plezier op deze site!