ABC VAN KVS

Welkom bij KVS/Maritiem. KVS is Korfbal Vereniging Scheveningen: de leukste, de grootste, de gezelligste en de beste korfbalclub van Den Haag en Scheveningen. Topkorfbal en plezier!

We hebben alle belangrijke informatie voor je op een rijtje gezet in alfabetische volgorde.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden van KVS? Ga dan naar de aanmeldpagina of vul direct het aanmeldformulier in.

Wil je eerst een paar keer meetrainen? Dat kan natuurlijk ook! Meld je hier aan voor 3 gratis proeftrainingen.

Activiteiten

Naast het sportieve element op de club zorgt KVS ook voor talloze andere activiteiten gedurende het seizoen voor jong en oud. Hiermee verhogen we de samenhang en binding binnen de club.
Een greep uit de activiteiten:

 • KVS-familiedag
 • schoolkorfbaltoernooi
 • klaverjasdrives (Kerst en Pasen)
 • sinterklaasavond voor F-pupillen en welpen
 • kampweek voor aspiranten en pupillen
 • familie BBQ en avond van de nostalgie
 • disco’s, bingoavonden voor alle leeftijdsgroepen

-> Jeugdactiviteiten

Heb je een goed idee voor een jeugdactiviteit, laat het ons weten via ac-kvs@hotmail.com; dan gaan wij kijken of we iets leuks kunnen organiseren.

Bardiensten

Om de kantine tijdens de veldcompetitie optimaal te bezetten vragen wij leden en ouders om een bardienst te draaien. Dit geldt voor alle junioren (A), alle senioren en ouders van kinderen uit B t/m F (1 dienst per kind).

Het schema en inschrijfinstructies staan op de website. Iedereen kan zich opgeven via de website en/of e-mail.

Bestuur

Het KVS-bestuur zorgt ervoor dat alles binnen de vereniging zo soepel mogelijk verloopt. Mocht je iets te vragen hebben neem dan gerust contact op met één van hen.

Clubhuis ‘t Hokje

Het clubhuis van KVS (‘t Hokje) ligt in het Westbroekpark aan de Cremerweg 2, 2597LS te Den Haag, tel. 070-3500471.

Het clubhuis bestaat uit een kantine en een kleedgelegenheid met douches. Het clubhuis is tijdens het veldseizoen op zaterdag de hele dag geopend en doordeweeks op vrijwel elke avond in verband met de trainingen die dan gegeven worden. Daarnaast natuurlijk op alle KVS-feesten, klaverjasavonden, Sinterklaasbezoek etc.

KVS heeft een langlopende samenwerkingsovereenkomst met 2Samen voor naschoolse opvang. Op een aantal schooldagen per week en dagen tijdens schoolvakanties kunnen wij geen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers.

Om de kantine te bemannen zijn altijd vrijwilligers nodig. Heb je daar zin in, meld je dan aan bij Nico Orru, tel. 06-18607154.

Communicatie

Wil je altijd op de hoogte blijven van het KVS-nieuws? Dat kan natuurlijk via onze website en de teamapp. Maar ook op de sociale media zijn we actief.

Daarnaast kun je gebruikmaken van de “KNKV wedstrijdzaken app“. Hierin staan bijvoorbeeld de standen, uitslagen en programma’s van alle teams. Ook kun je via deze app de wedstrijden van je favoriete team(s) in je agenda importeren.

Competitie

Korfballers kennen twee competities: één in de zaal en één op het veld.

In september en oktober wordt de eerste helft van de veldcompetitie gespeeld (6 wedstrijden), van november tot half maart spelen we een zaalcompetitie (12 wedstrijden) en van begin april tot begin juni maken we de tweede helft van de veldcompetitie (6 wedstrijden) af.

Contributie

Zoals bij vrijwel elke vereniging is contributie verplicht. Deze contributie wordt door KVS voor een deel afgedragen aan het Koninklijke Nederlands Korfbal Verbond, om deel te kunnen nemen aan de competities. Daarnaast worden er overige kosten van betaald (clubhuis, reiskosten, veld- en zaalhuur etc.). De contributie wordt in termijnen afgeschreven d.m.v. een automatische incasso. Wijzigingen in de contributiebedragen kunnen door de ledenvergadering worden vastgesteld.

Indeling teams

De teams worden ingedeeld naar leeftijd. De peildatum is 1 januari.

Welpen van 4 tot en met 6 jaar
Pupillen D, E en F teams, vanaf 6 jaar tot en met 11 jaar
Aspiranten B en C teams vanaf 12 jaar tot en met 15 jaar
Junioren A teams vanaf 16 tot en met 18 jaar
Senioren 19 jaar en ouder

Welpen spelen geen competitie. Zij trainen tijdens de veldcompetitie op zaterdagmorgen om 10.00 uur op het veld en doen dan allerlei op korfbal gebaseerde spelletjes. Tijdens de zaalcompetitie trainen zij op zaterdagmorgen om 9.30u in het Lindoduin. De kinderen leren spelenderwijs het korfballen begrijpen. Heb je vriendjes of vriendinnetjes in deze leeftijd die korfbal willen leren? Neem contact op met Anne van Arkel 06-28548427

E en F-teams bestaan uit 4 of 5 spelers en zij spelen mono korfbal. Vanaf de D bestaat een team uit 8- 10 spelers de verdeling is dan 4 dames/meisjes en 4 heren/jongens en wordt er in 2 vakken gespeeld. In de pupillen kunnen het ook alleen meisjes zijn, de verdeling jongens meisjes mag ook anders zijn bijvoorbeeld 3 meisjes en 5 jongetjes. Vanaf de C teams spelen we met 4 jongen en 4 meisjes in een team. De teamindeling wordt verzorgd door de technische commissies.

Jeugdcommissie

De wedstrijdsecretarissen van de jeugd zitten samen met de jeugdcoördinatoren in de jeugdcommissie. Zij kennen drie technische commissies: A & B, C & D, E & F.

Jeugdcoördinatoren

De jeugdcoördinatoren zorgen ervoor dat de trainers goed begeleid worden en dat de kinderen goed getraind en gecoacht worden. Ieder team heeft een of meerdere trainers. Mocht u iets te vragen hebben schroomt u dan niet om de trainer te benaderen of de wedstrijdsecretarissen.

Kleding

De hele vereniging speelt wedstrijden in uniforme kleding. Ieder lid krijgt van KVS een wedstrijdshirt. Aan het einde van het seizoen moet het wedstrijdshirt weer worden ingeleverd bij KVS.

De broekjes en rokjes – met KVS- en Adidas-logo – worden door de leden zelf aangeschaft.

Dit kan in de speciaal voor onze vereniging ingerichte KVS-clubshop. Hier kan iedereen eenvoudig de volledige kledinglijn en toebehoren bestellen. Of het nu gaat om een trainingspak, sporttas, inloopshirt, sokken of wat dan ook. Leden van KVS ontvangen een korting van 10% bij een rechtstreekse bestelling bij deze clubshop (op producten uit de KVS-clubshop).

Voor meer informatie over het KVS-wedstrijdshirt kun je terecht bij Wiebe van der Haar, 06-23312367.

Materiaal

We vragen iedereen om zorgvuldig met materialen om te gaan. Na afloop van elke training en wedstrijd worden de spelers en speelsters gevraagd te helpen bij het opruimen van de materialen.

KVS heeft een Materiaalcommissie. Woensdagochtend worden er allerlei werkzaamheden in en rond het Hokje verricht. Bij interesse om te helpen in de “woensdagochtendploeg” kun je terecht bij Nel Vrolijk 06-49365028.

Recreanten

KVS heeft een actieve groep recreanten, bestaande uit oud- spelers, sportieve en minder sportieve ouders, maar vooral actieve mensen die het leuk vinden om samen te sporten. Wekelijks wordt er getraind onder leiding van ervaren trainers en regelmatig wordt het geleerde in de praktijk gebracht in wedstrijden tegen recreanten van andere verenigingen. Contactpersoon: Marion de Jager, tel. 070-3231580.

Rijdienst

Ouders hebben om de beurt rijdienst bij uitwedstrijden. Op de website bij ‘Rijdienst’ staat het schema. Het is niet mogelijk om voor een rijbeurt af te bellen. Je kunt uiteraard wel met een andere ouder uit het team ruilen.

Scheidsrechters

Iedere korfbalvereniging moet scheidsrechters leveren voor het leiden van wedstrijden. Gelukkig zijn er KVS leden, die voor het KNKV (bondsscheidsrechters) fluiten. Omdat het aantal bondsscheidsrechters van KVS niet toereikend is, worden wekelijks leden van de vereniging (die bijv. niet als trainers actief zijn) verplicht een wedstrijd te fluiten.

Schoenen

Bij KVS spelen we de thuiswedstrijden op kunstgras, dus heb je kunstgrasschoenen nodig.
In de zaal spelen we vanzelfsprekend op zaalschoenen, deze mogen niet buiten gedragen worden. Bij voorkeur geen zwarte zolen.

Speeltijden

Alle teams spelen op zaterdag. Op het veld gelden de volgende richttijden:

 • Pupillen (DEF): tussen 09.00 en 11.00 uur
 • Aspiranten (BC): tussen 10.00 en 14.00 uur
 • Junioren (A): tussen 12.00 en 18.00 uur
 • Senioren: tussen 12.00 en 18.00 uur

Spelplezier

Spelplezier, daar gaat het om. KVS is een vereniging waar spelplezier hand in hand gaat met sportieve prestaties. Plezier maken en presteren doe je samen, dus aanwezigheid en je best doen op trainingen en zaterdagen is een must. En dit betekent ook respect naar medespeler, tegenstander, scheidsrechter en trainer. Ook ouders houden zich hieraan en moedigen louter sportief aan.

Sponsoren/sponsorcommissie

KVS heeft verschillende (deel)sponsoren. Sponsoring kan op verschillende manieren. De sponsorcommissie kan meer informatie geven. Mail naar sponsor@kvskorfbal.nl.

Trainen

Alle teams trainen 2 keer in de week. Tijdens de veldcompetitie gebeurt dit op ons eigen veld. In de zaalcompetitie kunnen we gebruikmaken van diverse sporthallen, zoals De Blinkerd en het Lindoduin. Als je niet kunt trainen moet je de trainers daarvan op de hoogte stellen. Het trainingsschema staat op de website.

Veld

Het veld van KVS maakt deel uit van het Cas van Dijk park. Dit schitterend gelegen park is onderdeel van het Westbroekpark en ligt aan Cremerweg 2. KVS beschikt over drie kunstgrasvelden met verlichting en drie jeugdgrasvelden.

Verplichtingen

Lid zijn van een vereniging betekent ook dat je verplichtingen hebt. Senior- en juniorleden die geen trainen geven of op andere wijze actief zijn binnen de vereniging worden aangewezen voor het fluiten van wedstrijden, toezicht houden als zaalcommissaris en het draaien van bardiensten in het clubhuis. Tijdens de veldcompetitie zijn alle senioren en junioren  teams twee keer aan de beurt voor kuisdienst.

Kuisdienst houdt onder andere in het plaatsen van sponsorborden, het veld opgeruimd houden en het schoonmaken van de kleedkamers en toiletten. Van junioren en ouders van jeugdleden wordt ook verwacht dat zij hun steentje bijdragen aan de diverse werkzaamheden binnen de vereniging.

Vertrouwenspersoon

Soms kan het zijn dat je jezelf niet prettig, veilig voelt binnen de vereniging. Leden die zich niet veilig voelen of lastig gevallen worden door wat of wie dan ook kunnen een beroep doen op de vertrouwenspersoon. Het woord zegt het al: met die persoon kun je in vertrouwen over de gerezen problemen praten en samen aan een oplossing werken.

De vertrouwenspersoon van KVS is: Adrie van Arkel, tel. 070-3558917.

Verzamelen

Bij uitwedstrijden wordt verzameld om vervolgens in teamverband naar de tegenstander te reizen. Hiervoor kennen we de volgende verzamelpunten:

 • bij veldwedstrijden bij het clubhuis
 • bij zaalwedstrijden bij Sporthal de Blinkerd.

De verzameltijd staat op de website.

Vrijwilligers

KVS kan voor veel activiteiten vrijwilligers gebruiken. Denk aan: trainers, coaches, materiaalmensen, schoonmakers, zaalcommissarissen, kaartverkopers, kantine, scheidsrechters, organiseren van toernooien,  organiseren van feesten of andere evenementen, contractafhandeling, teambegeleiding,  sponsorzoekers etc. KVS heeft een  vrijwilligersbeleid.  Dit is op te vragen bij de coördinator:  Sander van Houten 06-28025903, vrijwilligers@kvs-korfbal.nl.

Website

Al het nieuws rond de vereniging vind je op de website.  http://kvskorfbal.nl

Wedstrijdsecretarissen

Wedstrijdsecretarissen publiceren op de website welke teams moeten spelen, hoe laat, waar en welke spelers meespelen of reserve staan. Bij niet kunnen spelen is tijdig afbellen bij deze personen noodzakelijk. Belangrijk dus om de website in de gaten te houden.

Bekijk het wedstrijdprogramma en de verschillende teams:

Wijzigingen

Wijzigingen in dit ABC kunnen worden doorgegeven aan Corrie van Dijk, tel. 070-3258226 of per email secretariaat@kvskorfbal.nl

Wijziging lidmaatschapgegevens

Wijzigen je lidmaatschapgegevens, bijvoorbeeld je telefoonnummer of adres? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan het secretariaat.

Leden die in het volgende seizoen niet meer willen spelen en willen opzeggen als lid, dienen dit voor 1 juni van elk korfbalseizoen schriftelijk of per mail door te geven.

Zaal

In de zaal zijn de wedstrijden evenredig verdeeld over de gehele dag. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de Blinkerd. Hier wordt echter door de seniorenteams ook op de zaterdagavond na 18.00 uur gespeeld. Incidenteel kunnen er wedstrijden worden vastgesteld op doordeweekse avonden.