Afgelopen zaterdag 11 september begon het dan toch echt, een heuse competitiewedstrijd voor de B1. Dit enthousiaste team onder leiding van Job en Laura (en de dinsdag training onder leiding van Cees) nam het op tegen Dijkvogels B1… en oei die zagen er toch net wat groter en steviger uit. Het werd een ware slijtageslag. Vooraf wisten we dat als wij het tempo hoog zouden houden, Dijkvogels het moeilijk zou hebben en we het fysieke zouden ontlopen. Zo gezegd zo gedaan, nou geprobeerd :). Beide teams hadden elkaar flink in de tang en hielden de ander lang van het scoren af. Dijkvogels dwingen om alleen van ver te laten schieten en zelf de kansen rond de korf pakken met afwisselend spel. Maar dan na zo’n tien minuten werd er gescoord. Paul opende de score, Dijkvogels deed wat terug en Marit maakte met een wegtrekbal achter de paal snel daarna de 2-1.KVS vergat daarna uit te lopen. Dijkvogels kwam beter in hun spel en scoorde 2 mooie punten, Rust 2-3.

Na rust zagen we een paar mooie KVS aanvallen (3-3 door Suzanne met een doorloop) maar het was Dijkvogels dat weer 2x toesloeg, 3-5. Even zaten we (en Dijkvogels ook) er doorheen, maar wisten toch de energie te vinden voor een slotoffensief. Stap voor stap (vrije bal Suzanne, schot Thomas Buw,) werd het gat gedicht en kwam Dijkvogels er niet meer aan te pas. Met een paar mooie acties uit de tenen werd het door Thomas Buw. 1 minuut voor tijd 6-6. Beide teams wisten daarna niet meer te scoren. Een terechte uitslag.

Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd bij Achilles.

Groetjes,
Sander