Het is alweer een tijd geleden dat de schrijver dezes het (digitale) KVS-blad van een wedstrijdverslag heeft voorzien. Dit komt doordat een andere vrucht zijner lendenen ondertussen in competitieverband sport, waardoor hij veelal gelijktijdig met een wedstrijd van KVS E1 elders aanwezig moet zijn. De bijzondere situatie doet zich voor dat een tweetal E1-spelers zouden deelnemen aan een wedstrijd van de D3 en deze wedstrijd kon worden bezocht door de schrijver dezes. Helaas is de schrijver dezes niet geheel bekend met alle spelers van de D3, zodat het verslag mogelijk een speler / speelster verward, waarvoor alvast oprechte excuses.
Het affiche oogt op het eerste gezicht niet heel boeiend: de D3 en Lynx strijden deze zaalcompetitie om des keizers baard, doch had de D3 wel wat goed te maken. Eerder deze competitie was het uit bij Lynx 8-4 voor de ‘familie der middelgrote katten‘ uit Ypenburg. Er was dus wel wat goed te maken voor het thuispubliek en geen beter boegbeeld voor zo’n affiche tegen Lynx dan Leo(n) met zijn blonde manen! Voor Sem en Roan, beiden E1, was het een debuut in het breedtekorfbal in de D-klasse, waar zij volgend jaar in zullen stromen.
Lynx startte met een paar fantastische ballen en lijken de eerste paar minuten hun wil op te willen leggen, maar goed interceptiewerk van Emma en Roan voorkomen een achterstand bij aanvang. Het zorgt ervoor dat de spelers in het aanvalsvak steeds vaker in stelling worden gebracht. Naarmate de tijd vordert krijgt de D3 steeds meer overwicht, onder meer door Lisa waarop Lynx geen vat lijkt te krijgen en waarin zij zich ook regelmatig in vergissen vanwege het oranje hesje. Hierdoor wordt zij soms bedient door haar teamgenoten, dan weer (onbedoeld) door Lynx.
KVS komt op enig moment dan ook verdient op 1-0, maar zoals aangegeven beschikt Lynx over een aantal spelers die terecht de naam ‘Lynx’ dragen en komen dan ook snel weer terug op 1-1. De combinaties beginnen aardig te lopen en de wedstrijd begint steeds interessanter te worden. Op het moment dat de 2-1 valt, is Lynx het even kwijt. In het ‘tweede kwart’ / ‘de tweede twaalf-en-een-halve-minuut’ neemt Emma de D3 op sleeptouw. Roan scoort zijn eerste en tweede punt achterelkaar dankzij snel en goed combinatiewerk van onder meer Emma, Lisa en Madelief. Aan de andere kant heeft Olivia zich genesteld onder de korf en heerst. Vanuit die positie trekt ze het ijzeren gordijn op en de commando’s Leon, Benjamin en Eva vuren de ballen naar voren. Emma zet vlak voor rust de stand op 5-1.
De tweede helft toont een wat aanvallender en sneller spelend Lynx. Ze krijgen veel kansen, maar weten niet te scoren. De D3 herpakt zich en wederom weet Lynx geen vat te krijgen op Lisa die zowel in aanvallend als verdedigd opzicht als een verbindingsofficier tussen aanval en verdediging overal vrijloopt. Ook Sem voelt zich als een vis in het water in het D-korfbal en speelt alsof hij al jaren niet anders doet. Menigmaal zet hij een D-speler vrij voor de korf en waagt hij brutaal zelf een poging. Halverwege de tweede helft weet KVS zich op te werken naar een veilige marge, onder meer door een punt van Olivia door zich op een zelfde manier onder de korf te wurmen zoals ze dat ook verdedigend succesvol deed. Na de 7-2 van Lynx wordt nog eenmaal gescoord door de D3 en wordt de eindstand bepaald op 8-2.
D3, we hebben genoten!
Een enthousiaste bezoeker / vader van Roan