Met de meest recente corona-versoepelingen vanuit het kabinet komen we in een nieuwe fase terecht. Er mag weer veel meer op sportgebied. Het protocol van KVS/Maritiem vervalt en wordt per 1 juli vervangen door onderstaande wijzigingen en regels. We willen iedereen bedanken voor het naleven van de coronaregels die sinds half april op ons terrein golden.

Een opmerking vooraf: tot en met 11 juli trainen we nog volgens het huidige trainingsschema. Vanaf de 15e stellen we elke woensdagavond het veld open om te trainen, zie dit bericht.

Onderstaande punten zijn in lijn met de richtlijnen van het NOC*NSF en de gemeente.

1. Anderhalve meter

Tijdens het sporten hoeft niemand meer 1,5 meter in acht te nemen. Dat betekent dus dat ook 18-plussers weer partijtjes kunnen spelen. Voorafgaand aan en na afloop van de training houden 18-plussers wél 1,5 meter afstand tot elkaar (de jeugd onderling hoeft dit niet). Tot slot adviseren we de trainers, met name voor en na de training, afstand te houden tot 13- tot 17-jarigen.

1. Publiek

Publiek mag ons terrein gelukkig weer op. Hierbij geldt dat toeschouwers/ouders 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Maximaal zijn er 250 toeschouwers aanwezig.

1. Wedstrijden

Per 1 juli zijn (oefen)wedstrijden tegen andere clubs en toernooien weer toegestaan.

1. Ingang

De aparte uitgang verdwijnt, net als de looproutes. De hoofdingang gebruiken we dus weer als in- én uitgang.

1. Corona Coördinatoren

De Corona Coördinatoren worden niet meer centraal aangesteld, maar we vragen aan de trainers die rol te vervullen (zie protocol NOC*NSF) en te zorgen dat alles goed verloopt op het terrein. Met de code kun je zelf het toegangshek openen en het materiaalhok en de kleedkamers openen. Het laatste team sluit alles weer.

1. Hygiëne

Nog steeds geldt dat je bij gezondheidsklachten niet naar KVS komt. Laat je testen. Blijf ook thuis wanneer iemand in je huishouden klachten heeft en de testuitslag nog niet bekend is.

Was je handen voordat je naar KVS komt en wanneer je weer thuis bent. Ook bij KVS is die mogelijkheid er (in de kleedkamer). Schud geen handen en geef geen high fives.

Na iedere training desinfecteren de trainers al de palen.

1. Kleedkamers en toiletten

In de kleedkamers kun je je handen wassen of je bidon vullen, niet meer bij de aparte “coronakraan”. Ook zijn de toiletten in de kleedkamer beschikbaar. De kleedkamers worden niet gebruikt om om te kleden of te douchen. Kom dus nog steeds omgekleed naar de training.

1. Kantine

De kantine mag weer open, maar we maken hier beperkt gebruik van. We openen de kantine op zaterdagochtend 4 en 11 juli, op de woensdagavonden vanaf 15 juli en bij activiteiten.

Er gelden de volgende kantineregels:

• Gebruik de ingang op het terras om je bestelling te doen.
  • Er is steeds 1 persoon tegelijk die een bestelling doet. Als je ook iets wilt bestellen, wacht dan even tot er weer “ruimte” is.
  • Consumpties worden aan de terrastafels genuttigd (zittend dus); we maken zo min mogelijk gebruik van de kantine zelf.
  • Op het terras wordt 1,5 meter in acht genomen (18 jaar en ouder).
  • Er mag weer vergaderd worden in het clubhuis.
  • Gebruik de toiletten in de kleedkamers.

Mocht je vragen of suggesties hebben, neem contact met ons op.

Heel veel plezier gewenst!

Bestuur KVS/Maritiem